Član Predsjedništva BiH
1k

Milorad Dodik u posjeti Mostaru: Ne propuštam priliku da se sastanem sa Srbima iz ovog grada

B. R.
Milorad Dodik u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Milorad Dodik u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik došao je u Mostar gdje će razgovarati sa predstavnicima srpskog naroda u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Dodikovi domaćini su istakli da će se sastati sa svim predstavnicima mostarskih Srba te su napomenuli da je ovo nastavak njegove podrške u različitim oblicima. Zadovoljni su svojim statusom u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, ali smatraju da se on može poboljšati.

Istaknuto je da će se razgovarati i o nepolitičkim temama, kao i to da su "Srbi voljni ostati u Mostaru".

Potom se obratio i sam Dodik kazavši na početku da ne propušta priliku da se sastane sa Srbima u Mostaru. Ukazao je da je potrebno institucionalno poboljšavati njihov status. Ocijenio je da tek predstoji da "oživi" nedavno ustavno priznanje Srba kao konstitutivnog naroda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

"Ja sam s njima ovdje da procijenimo kako da dijelimo budućnost i da vidimo šta smo uspjeli uraditi od onoga što smo ranije dogovorili. Iza nas je ostalo dobro učinjenih stvari", kazao je i napomenuo da sada Srbi imaju svoje "izvorne predstavnike" u Gradskoj skupštini Mostara.

Dodik je najavio da će se sastati sa političkim predstavnicima hrvatskog naroda.