Objavio spisak igrača
531

Petev objasnio zašto nije pozvao golmana Kovačevića, najavio igru bez kalkulacija

H. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev objavio je spisak igrača na koje računa za septembarski ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Bugarski stručnjak je na konferenciji za medije saopćio imena nogometaša za kvalifikacione susrete za SP s Francuskom i Kazahstanom te prijateljski meč protiv Kuvajta.

"Fokus je na prvoj utakmici, a nakon toga ćemo razmišljati o Kuvajtu i Kazahstanu. Problem neigranja igrača je prisutan, ali oni koji su na spisku dat će sve od sebe. Kolašinac je nedavno igrao u prijateljskom meču, Demirović ne igra u Freiburgu, ali nadam se da će se njegova situacija uskoro promijeniti. Kod Pjanića je komplikovan status, ali nadam se da će vrlo brzo naći klub", izjavio je Petev, koji se nije želio baviti kalkulacijama u naredna dva kvalifikaciona meča.

"Najbitnije je da vjerujemo u sebe. Ne bih želio prognozirati i kalkulisati, jer smo fokusirani na sebe. Kazahstan je jako napredovao. Moramo biti čvrsti i da idemo na pobjedu. Francuze ne smijemo gledati kao svjetske prvake. Tražit ćemo igru i rezultat koji nam odgovara, pa ćemo vidjeti šta će se desiti", zaključio je.

Petev je najavio da bi u narednim danima do okupljanja mogao dodatno proširiti spisak, a prokomentarisao je i nepozivanje golmana Vladana Kovačevića koji brani u izvrsnoj formi.

"Imamo tri golmana s kojima smo počeli kvalifikacije. Meni je veoma bitno da igrači 'kliknu' između sebe i zato sam se ponovo odlučio za njih. Kovačević je tu, nije isključeno da u narednom periodu bude na spisku", kazao je Petev.

Duel protiv Francuske na programu je prvog septembra u 20:45 na stadionu La Meinau u Strasbourgu, utakmica sa Kazahstanom igra se 7. septembra na Bilinom Polju u Zenici, kao i meč protiv Kuvajta tri dana ranije (4. septembra).