Nestvarne scene
2.8k

Talibani otkrivaju čari Kabula: Od vožnje autićima u zabavnom parku do dizanja tegova u teretani

V. K.
Nakon što su talibanski borci ušli u glavni grad Afganistana Kabul čini se kako polako počinju otkrivati njegove čari. Snimci koji dolaze iz Kabula pokazuju kako talibani očigledno koriste sve prednosti vladavine glavnim gradom.

Jedan od snimaka koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje kako su talibani, osim toga što su uspostavili kontrolu nad ključnim institucijama u gradu, odlučili slobodno vrijeme iskoristiti i za zabavu.

Prizori iz zabavnog parka u Kabulu pokazuju kako talibanski borci uživaju u vožnji autićima koji su sastavni dio svakog zabavnog parka u svijetu.

Također, snimak pokazuje kako su talibani iskoristili zabavni park i za vožnju ringišpilom. Snimak prikazuje desetine naoružanih talibanskih boraca koji očigledno uživaju u svim čarima zabavnog parka u Kabulu.

Pored toga, talibani svakodnevno uživaju i u raskoši prostora u kojima se nalaze teretane te su vrijeme iskoristili i za fizičku aktivnost.
Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje nekoliko talibanskih boraca u teretani gdje nastoje iskoristiti što više sprava.

Ipak, čini se kako se i ne mogu pohvaliti zavidnom fizičkom spremom i znanjem o korištenju sprava u teretani. U ovom trenutku to vjerovatno ne predstavlja veliki problem za ovu militantnu skupinu s obzirom na to da su i bez navedenih sprava i zavidne fizičke spreme uspjeli uspostaviti kontrolu nad skoro svim dijelovima Afganistana.