Covid protokol
210

Ako planirate gledati film na SFF-u morate imati jedan od tri dokumenta

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sarajevo Film Festival i ove godine se održava u uslovima pandemije zbog čega se organizatori trude da protekne kao Covid-siguran događaj.

To znači da će biti održan skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva KS i prema mjerama i uputama koje je izdao kantonalni Zavod za javno zdravstvo.

U vezi s tim svi koji planiraju prisustvovati projekcijama filmova ili posjećivati neke druge programe u okviru SFF-a trebaju biti upoznati sa Covid protokolom SFF-a.

Anti-COVID mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani.

Pored toga obavezna je dezinfekcija ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija. Nošenje maske preporučuje se i za vrijeme projekcije. Zbog smanjenih kapaciteta kina, potrebno je sjediti na obilježenim sjedištima.

Kako bi gledaocima olakšali i ubrzali pristup festivalskim lokacijama, Festival će izdavati COVID-sigurne akreditacije.

Kako do COVID-sigurne akreditacije na 27. Sarajevo Film Festivalu?

Online: Popunite e-formu na www.sff.ba, uploadujte jedan od tri moguća dokaza* (vidjeti objašnjenje na kraju teksta).

Nakon provjere validnosti dokumenata, tim SFF-a će poslati tzv. COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte. Ukoliko već imate Eventival nalog, e-formu popunite na ovom linku.

Može li se ući na projekcije i bez COVID-sigurne akreditacije?

Da, na ulazu u kino uz ulaznice, pokažite dokument kojim se potvrđuje vakcinacija, ili da ste preboljeli COVID ili validan negativan test i Vaš lični dokument.

iz SFF-a ističu da će laboratorije Eurofarm i Alea Genetički Centar će imati svoje punktove na festivalskim lokacijama na kojima će se uz ulaznice moći testirati po sniženim cijenama od 15 KM za antigenski test.

SFF