Sarajevo
422

ViK tek iza ponoći konačno riješio veliki kvar, građani dobili vodu nakon više od 33 sata

D. Be.
Veliki broj stanovnika Sarajeva nakon skoro 33 sata dobio je vodu na slavinama, a nakon što je KJKP ViK u saradnji s izvođačem spojio cjevovod i otklonio kvar.

"Izvršena je popravka kvara na novom cjevovodu DN 700 mm te se očekuje normalizacija u vodosnabdijevanju oko 1:00 u svim dijelovima grada u kojima je došlo do obustave pružanja naše usluge. Zahvaljujemo se građanima na razumijevanju", napisali su na Facebook stranici ViK-a sinoć poslije ponoći.

Kako saznajemo, voda je na slavinama potekla oko tri sata poslije ponoći, zavisno od dijela grada.

Građani su tokom cijelog jučerašnjeg dana iskazivali ogorčenje preduzećem koje je najavilo da će voda doći u četvrtak ujutru, no taj rok je pomjeren za skoro cijeli dan.

Naime, kako su saopćili jučer, nakon završenih radova na uvezivanju novog cjevovoda počelo je zapunjavanje cjevovoda na radni pritisak nakon čega je uočen kvar te se moralo pristupiti ponovnom isključenju i sanaciji kvara.

U sklopu radova došlo je do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja s pripadajućim ulicama: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulica: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige.