Sarajevo
556

Nakon jutrošnjih gužvi za vakcinaciju, večeras tek pokoji građanin ispred Zetre

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
Bez gužve za vakcinaciju ispred Zetre (Foto: D. S./Klix.ba)
Nakon jutrošnjih gužvi koje su obilježile prvi dan imunizacije bez najave, ispred sarajevske Zetre u poslijepodnevnim satima se može primijetiti tek pokoji građanin koji je došao po svoju dozu vakcine.

Kako je ranije najavljeno, danas i naredna dva dana trajat će "Dani otvorenih vrata" kada će svi zainteresovani moći primiti vakcinu bez prethodne prijave ili poziva.

Iz kantonalne vlasti saopćili su kako se građani mogu vakcinisati isključivo vakcinama proizvođača AstraZeneca, a prema podacima Ministarstva zdravstva KS za danas, ali i naredna dva dana, na raspolaganju će dnevno biti po 4.000 doza.

Vakcinacija je započela u 8 sati, a trajat će sve do 20 sati. Kako su kazali iz Ministarstva do 14 sati je iskorišteno 1.300 doza, a sudeći prema fotografijama i posjećenosti preostalih 2.300 planiranih za današnji dan neće biti iskorištene.

Zbog visokih temperatura i očekivanih gužvi ispred Zetre su prije dva dana postavljeni šatori kako bi zaštitili građane od sunca usljed visokih ljetnih temperatura.

Uprkos činjenici da su nadležni kazali kako zainteresovani ne moraju odmah doći u jutarnjim satima kako se ne bi stvarale gužve, na osnovu trenutnih fotografija vakcinacijskog punkta u Zetri čini se da je većina ipak došla ujutru.