Konferencijska liga
246

Velež u Atini brani prednost protiv AEK-a, Borac u nemogućoj misiji

E. B.
Detalj sa prvog meča Veleža i AEK-a (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj sa prvog meča Veleža i AEK-a (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Danas se igraju revanš mečevi drugog pretkola Konferencijske lige u kojem nastupaju dva bosanskohercegovačka predstavnika.

Velež će gostovati u Atini kod AEK-a gdje će braniti prednost iz prvog duela.

Rođeni su prije sedam dana na Grbavici slavili rezultatom 2:1 i imaju se pravo nadati prolasku dalje.

"Realno, AEK je mislio da će imati lak zadatak, ali sada će morati ganjati zaostatak iz prvog meča. Znamo dobro grčki mentalitet i morat ćemo izdržati njihove napade. Ključno je ne primiti gol u prvih 20 minuta, a ako ga zabijemo imamo velike šanse za prolazak dalje", rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

S druge strane, drugi predstavnik naše zemlje Borac se nalazi u nemogućoj misiji.

Prvak Bosne i Hercegovine je bio favorit pred meč u Sjevernoj Irskoj protiv Linfielda, ali je u Belfastu izgubio uz nestvarnih 4:0.

Ceh za taj uvjerljiv poraz kojim su se Banjalučani već jednom nogom oprostili od Evrope je platio trener Marko Maksimović, koji više nije na klupi ekipe, a u današnjem duelu Borac će voditi Čedomir Ćulum i Zoran Dragišić.

Svi u Borcu se nadaju ranom vodstvu, jer tada bi čak i moglo biti realno da prvak BiH zabije još tri gola i odvede susret barem u produžetke.

Oba susreta počinju u 20 sati uz tekstualne prijenose na portalu Klix.ba. Veležov meč moći ćete gledati na Face TV, a meč Borca na Arena Sportu.