Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Tuzla City - Željezničar 2:1

N. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Tuzla Cityja i Željezničara večeras od 21 sat na stadionu Tušanj odigrali su utakmicu drugog kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90' - Gotova je utakmica! Tuzla je slavila rezultatom 2:1!

90' - Velika šansa za Tuzlu. Nukić je bio u prilici, ali ga je Bender zaustavio u posljednji trenutak.

87' - Finiš utakmice na Tušnju. Željezničar ne uspijeva doći do prilike da zaprijeti domaćinu koji rutinski privodi utakmicu kraju.

80' - GOL! Tuzla sada vodi, a strijelac je Nukić! Nakon velike gužve u šesnaestercu gostiju, najbolje se snašao Nukić koji zakucava loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

77' - Sada je poništen gol Tuzle zbog ofsajda koji je sporan na osnovu ponovljenog snimka.

74' - GOL! Tuzla je ekspresno izjednačila, a strijelac je Mehanović. Nukić je probio po desnoj strani i pronašao Mehanovića u srcu šesnaesterca, a ovaj neometan precizno pogađa i matira Bendera za 1:1.

71' - GOL! Željezničar je poveo, a strijelac je Juričić! Sigurno je izveo penal poslavši golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

70' - Penal za Željezničar! Osjetio je Željezničara da je Tuzla pala pa su se redali napadi. Nakon jedne akcije lopta je došla do Gasala koji šutira, ali je lopta pogodila Čelikovića i sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku.

61' - Najbolja šansa na utakmici za Željezničar. Bila je to sjajna akcija Plavih. Na kraju je Juričić uposlio Boju koji hvata volej iz prve i šutira, ali je Fejzić sjajno intervenisao i spasio svoj tim.

55' - Mešinović je sada prekršajem nad Subašićem zaustavio opasan kontranapad Plavih te je za ovaj start dobio žuti karton.

53' - Dobra šansa za Željezničar. Bojo je šutirao silovito iz velike udaljenosti, Fejzić je loše intervenisao, ali dovoljno dobre da loptu skrene u korner.

46' - U Tuzli izmjena. Mirzad Mehanović je ušao u igru umjesto svog prezimenjaka Elvisa.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Igralo se uglavnom na sredini terena uz veliku borbu obje ekipe. Tuzla je imala najbolju priliku preko Mešinovića, dok su i Plavi u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili.

43' - Čini se da obje ekipe jedva čekaju kraj prvog poluvremena. Ritam meča je u potpunosti usporio.

35' - Mekić je dobio žuti karton nakon zaista opasnog starta.

31' - Dobar šut Beće s nekih 20-ak metara. Ipak, Fejzić se ispružio i sjajno zaustavio udarac mladog veznjaka.

30' - Period mirnije igre. Igra se uglavnom na sredini terena. Tuzla je izvela tri kornera do sada, dok Željo nije jedan.

22' - Ponovo prijetnja pred golom Željezničara. Pogriješio je Vrhovac, ali je Bender spriječio pokušaj Krpića glavom.

14' - Velika prilika za Tuzla City. Nukić je probio po desnoj strani i potom uputio prizeman centaršut. Lopta je došla do Mešinovića koji šutira, ali lopta pogađa Blaževića i odlazi u korner. Sada je Željezničar imao sreće.

10' - Lukav pokušaj Subašića s pola terena, ali je Fejzić ipak bio spreman. Prethodno je Šukilović dobio žuti karton zbog žestokog starta nad Mujezinovićem.

7' - Opasan napad Željezničara. Nakon odlične kombinacije na lijevoj strani ubacio je Malić, a za malo su zakasnili Juričić i Subašić.

5' - Oprezna igra obje ekipe na početku utakmice. Međutim, uprkos tome dosta grešaka s obje strane pa ekipe ne mogu razviti konkretne napade.

1' - Počela je utakmica na Tušnju!

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

20:55

Sve je spremno za utakmicu na Tušnju. Glavni sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega, a asistirat će mu Davor Maksimović (Doboj) i Nebojša Žugić (Banja Luka).

20:50

Tuzla City je fantastično startovao u novoj sezoni pobjedom na Koševu protiv Sarajeva, dok je Željezničar u finišu meča na Grbavici ispustio trijumf protiv favorizovanog Borca. Od 2018. godine ova dva kluba su odigrali osam prvenstvenih utakmica. Tuzla je slavila u dva navrata, Željo je bio bolji četiri puta, dok su dva međusobna duela okončana remijem.

20:45

Željin trener Ivković je istakako očekivanje da njegovi igrači pokažu hrabrost u večerašnjoj utakmici.

"Još jedna teška i zahtjevna utakmica protiv jednog protivnika koji ima vrlo dobre individualce, kvalitetne igrače, ekipa koja ima sve uvjete da igra mirno i razmišlja samo o utakmici. Imaju kvalitetnog trenera. Mi imamo nešto drugo, imamo mlade igrače, koji, barem do sada na utakmici i na treninzima, žele, hoće i mogu pokazati svoju kvalitetu koju imaju. Moraju pokazati da ova utakmica protiv Borca nije bila slučajna, u svaku utakmicu moraju ući kao da im je zadnja u životu, da pokažu karakter i da pristup bude kao u prošloj, s tim da kvaliteta igre ako je moguće da bude na još višem nivou. Očekujem dobru utakmicu, očekujem da moji igrači pokažu hrabrost, da se ne boje, i da ta mladost da to što ne bi mogla dati druga ekipa", rekao je Ivković.

20:40

Musemić je u najavi utakmice izrazio želju da se pobjedom nad Željom potvrdi trijumf s Koševa.

"Da bi bodovi protiv Sarajeva dobili svoju vrijednost trebamo pobijedit Željezničar. To je ekipa koja je doživjela puno promjena pred početak sezone. Protiv Borca su bili motivisani. Ipak, uz ozbiljan pristup želimo doći do pobjede", kazao je Musemić.

20:35

Stigli su i sastavi za ovu današnju izuzetno zanimljivu utakmicu. Trener domaćih Husref Musemić je napravio nekoliko izmjena u odnosu na meč u kojem su nedavno pobijedili Sarajevo na Koševu. Od prve minute će igrati: Fejzić, Čeliković, Šukilović, Mehidić, Nukić, Gavrić, Doffo, Mehanović, Mišić, Mešinović i Krpić.

Trener Željezničara se odlučio za identičan sastav kao onaj koji je izborio remi s Borcem u prvom kolu. U prvom timu su tako: Bender, Blažebić, Vrhovac, Drina, Malić, Beća, Mekić, Subašić, Bojo, Mujezinović i Juričić. 20:30

Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Željezničara. Susret se igra na stadionu Tušanj, a počinje u 21 sat.