Poziv zainteresovanim
0

FK Željezničar zvanično krenuo u potragu za investitorom

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Fudbalski klub Željezničar je danas zvanično krenuo u potragu za investitorom.

Fudbalski klub Željezničar, koji se nalazi u finansijskoj dubiozi, je objavio javni poziv za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa klubom.

"Pozivaju se sva zainteresirana domaća i strana, pravna i fizička lica za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa Fudbalskim klubom Željezničar radi ostvarivanja ciljeva kluba, unapređenja sportskog segmenta kluba na domaćoj i međunarodnoj sceni, izgradnji stabilnog, profesionalnog i uspješnog nogometnog kolektiva, te osiguranje transparentnog i održivog finansijskog poslovanja na tržišnim principima i u obostranom interesu. Zainteresirana domaća ili strana pravna i fizička lica trebaju iskazati svoj interes i dostaviti pismo namjere sa pratećom dokumentacijom", naveli su iz FK Željezničar.

Sudeći prema ovom dokumentu, klub s Grbavice nudi budućem investitoru sličan modalitet upravljanja kao što je kod njihovih komšija s Koševa.

"Budućem strateškom partneru omogućavaju se upravljačka prava u klubu", navodi se.

Željezničar je budućem investitoru kao prednost preuzimanja upravljanjem klubom naveo da je vlasnik stadiona Grbavica, pomoćni teren, šuma, kuća, zgrada, parking te 14 poslovnih prostora.

Rok za dostavljanje pisma namjere je 30 dana, a kompletan tekst javnog poziva možete pogledati ovdje.