Pred meč u Sarajevu
0

Šta Mostarci kažu o utakmici Veleža u Sarajevu i Fortinom finasiranju testova

G. Š.
Navijači Veleža u Mostaru s nestrpljenjem očekuju utakmicu UEFA Konferencijske lige voljenog kluba sa sjevernoirskim Coleraineom koji se igra u četvrtak 8. jula na stadionu Grbavica od 20:30 sati sigurni u pobjedu Rođenih.

"Velež je šampion idemo u drugi krug", kazao je jedan od navijača navodeći kako za Velež želi to i ništa drugo.

Njegov sugrađanin samouvjereno je i prognozirao Veležovu pobjedu i sa konkretnim rezultatom.

"Velež pobjeđuje 3:1 i ide u drugo kolo i sve mu najbolje želim. Smatram da će dalje ići", kazao je optimistični Mostarac.

Neki od navijača su pozdravili i odluku premijera Kantona Sarajevo Edina Forte što je osigurao testiranje navijačima Veleža za ulazak na stadion Grbavica.

"Pozdravljamo odluku za financiranje testova, to je veliki gest", kazao je jedan od navijača Veleža.

Drugi, uvjeren da će Velež pobijediti 3:0, Forti poručuje da finansira centarfora i novog desnog beka "pa će to biti pravo".

Odluku o finansiranju testova za Veležove navijače pozdravio je i jedan penzioner koji je kako nam kaže uvijek bio uz Velež, ali sada ne može ići u Sarajevo zbog godina i epidemioloških mjera, ali će ga srcem pratiti putem medija.

"Mislim da će pobijediti Velež, a smo neka protekne u miru i rahatluku , kako je vazda bilo", kazao je dugogodišnji navijač Veleža.

Mostarac koji se sprema za odlazak u Sarajevo kako bi uživo pratio utakmicu voljenog kluba kaže kako očekuje pobjedu i što više navijača na stadionu, te slavlje do ranih jutarnjih sati nakon te pobjede.

"Idemo u Sarajevo, Velež je šampion", poručio je jedan od onih navijača koji će Rođene bodriti sa tribina sa stadiona Grbavica u glavnom gradu naše zemlje.