Veliki uspjeh
390

Segmedina Bjelošević postavila novi državni rekord BiH u streljaštvu

E. B.
Segmedina Bjelošević
Segmedina Bjelošević
Segmedina Bjelošević (24) postavila je novi držani rekord Bosne i Hercegovine, nakon što je na Svjetskom kupu Međunarodne streljačke sportske federacije u Osjeku pogodila 624,7 krugova, čime je srušila raniji rekord kojeg je držala njena sunarodnjakinja Tatjana Đekanović (624,5).

Teoretski, moguće je pogoditi maksimalnih 654 kruga. Aktuelni svjetski rekord u ženskoj kategoriji sa 634 pogođena kruga drži kineska takmičarka Zhao Ruozhu.

Na svjetskom streljačkom kupu za žene koji se ove sedmice održava u Hrvatskoj, Bjelošević je zauzela visoko 21 mjesto, među 93 takmičarke.

Prvo mjesto osvojila je mađarska takmičarka Eszter Meszaros. Na drugoj poziciji završila je Slovenka Živa Dvoršak. Italinka Sofia Ceccarello zauzela je treće mjesto.

Segmedina Bjelošević
Segmedina Bjelošević

Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH odbilo je nedavno finansijski podržati matični klub Segmendine Bjelošević Streljački klub Sarajevo.

U obrazloženju je navedeno da aplikacija koju je klub uputio prema ministarstvu nije numerisana na ispravan način. Odbijeno je ukupno 250 sportskih klubova sa više od 600 projekta zbog istih i sličnih grešaka.