Šala o gradonačelnicima
0

Predrag Kojović se izvinio SDP-u zbog komentara Irme Baralije

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović javno se izvinio kolegama u SDP-u nakon što je Irma Baralija podigla prašinu komentarom fotografije gradonačelnika Sarajeva i Banje Luke, Benjamine Karić i Draška Stanivukovića.

"Izvinjavam se SDP-u. Vjerujem da se radilo o neuspjeloj/nespretnoj duhovitosti. Puna podrška politici pružene ruke", tvitao je Kojović.

Irma Baralija (Naša stranka) je jučer napisala kako joj je "malo nezgodno" kada posmatra fotografije posjete gradonačelnice Sarajeva Banjoj Luci i susretu sa Stanivukovićem opisavši je kao da je "sa vjenčanja", a zatim je uporedila fotografiju Benjamine Karić i gradonačelnika Mostara Marija Kordića kazavši da podsjeća na par "nakon dvoje djece".

To je naišlo na oštre kritike SDP-ovaca Saše Magazinovića i Vojina Mijatovića, te režisera Dine Mustafića, inače jednog od osnivača Naše stranke.

Nakon što se glava ohladila, ponovo se javila Irma Baralija i poručila da se samo šalila.

"Status koji sam jučer imala bio je šaljivog karaktera i odnosio se na atmosferu koja je vladala u službenim posjetama gradonačelnice Sarajeva Mostaru i Banjoj Luci. On ni na koji način ne govori o odnosu između Naše stranke i SDP-a, za koji smatram da je korektan i produktivan, jedino govori o tome koliko pojedinci znaju prihvatiti šalu ili ne", izjavila je.