Euro 2020
0

Tok utakmice: Češka - Engleska 0:1

N. K.
Detalj s utakmice na Wembleyu (Foto: EPA-EFE)
Detalj s utakmice na Wembleyu (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Češke i Engleske (0:1) večeras su na stadionu Wembley igrali utakmicu trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Češka - Engleska 0:1

87' - Sada je Engleska postigla gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Henderson je bio prvi ispred češkog golmana kojeg je bez problema savladao, ali je slavlje kratko trajalo nakon što je pomoćni sudija digao zastavicu.

86' - Vrijeme je novih izmjena. U igru je kod Engleza ušao Sancho, a kod Čeha Vydra.

78' - Ništa se ne dešava na Wembleyu vrijedno pažnje osim još jedne izmjene kod Čeha kada je umjesto Schicka ušao Pekhart.

68' - Sada je bila jedna sumnjiva situacija. Maguire je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija procijenio da nema materijala za najstrožiju kaznu.

66' - Uspavanka u drugom poluvremenu. Vrijedi istaći da je Boril dobio žuti karton pa neće igrati za Češku u osmini finala. Česi su izvršili još dvije izmjene pa su umjesto Hlozeka i Daride ušli Masopust i Kral. Izmjene i u Engleskoj. Izašli su Grealish i Sterling, a ušli Rashford i Bellingham.

56' - Dosta lošije drugo poluvrijeme. Igra se uglavnom na sredini terena uz dosta opreza. Gotovo da nismo vidjeli niti jednu smislenu akciju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Obavljene su i prve izmjene na obje strane. Kod Engleza je ušao Henderson umjesto Ricea, a kod Čeha Sevcik umjesto Jankta.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45' - Kraj prvog poluvremena! Gledali smo odličan nogomet s jednim pogotkom, ali nekoliko sjajnih prilika s obje strane. Englezi su dominirali u posjedu lopte, ali su se Česi pokazali izuzetno opasnim u prvih 45 minuta.

36' - Šta su sad Česi promašili. U velikoj prilici se našao Soucek nakon što je lopta poslije odbijanja došla do njega. Iako je bio neometan loptu je poslao pored gola pa su Česi za kratko vrijeme propustili dva zicera za izjednačenje.

28' - Sjajnom šansom uzvratili su i Česi. Holes je odlično šutirao, ali je golman sjajno odbranio i loptu skrenuo u korner. Napokon su i Česi pokazali zube na današnjem susretu.

26' - Velika prilika za Englesku. Kane se našao u odličnoj situaciju, pogotovo nakon što se varkom oslobodio svog čuvara. Uputio je udarac, ali Vaclik fenomenalno odbranio i nije dozvolio da Englezi udvostruče vodstvo.

22' - Period nešto mirnije igre nakon vodećeg gola Engleza koji i dalje imaju inicijativu. Imali su domaći i nekoliko dobrih akcija, ali je izostala prava prilika. Od Čeha još ništa nismo vidjeli.

12' - GOOOOL! Engleska vodi!

Bila je to duga akcija Engleza. Grealish je na kraju probio po lijevoj strani i odlično centrirao, a Sterling lagano zabio glavom u praznu mrežu za vodstvo Engleza i slavlje domaćih navijača na Wembleyu.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

2' - Kakva šansa za Englesku samo što je počeo meč. Sterling je šutirao odmah nakon što je dobio loptu u šesnaestercu, ali je stativa na kraju spasila Češku. Odličan početak utakmice.

1' - Počeo je meč na Wembleyu!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

20:58

Sve je spremno za početak meča. Glavni sudija susreta bit će Artur Soares Dias iz Portugala.

20:56

Češka i Engleska su već osigurali plasman u osminu finala i današnji dvoboj će samo dati odgovor ko će biti prvoplasirani u grupi D. Česi su pobijedili Škotsku s 2:0 u uvodnoj utakmici, a onda su remizirali s Hrvatima (1:1). S druge strane, Englezi su u derbiju pobijedili Hrvatsku s 1:0, a onda su sa Škotskom odigrali meč bez pogodaka.

20:54

Češka će danas igrati u istoj 4-2-3-1 formaciji kao i Englezi. Od prve minute startaju: Vaclik, Boril, Kalas, Celustka, Coufal, Soucek, Holes, Jankto, Darida, Masopust i Schick.

20:52

Englezi su uoči meča ostali bez Chilwella i Mounta koji se nalaze u izolaciji. Međutim, i dalje imaju veoma jaku ekipu, a večeras će igrati u formaciji 4-2-3-1. Mnogi su očekivali da će biti kalkulacije u njihovom sastavu, ali igrat će u najjačem timu kojeg trenutno imaju na raspolaganju: Pickford, Shaw, Maguire, Stones, Walker, Rice, Phillips, Sterling, Grealish, Saka i Kane.

20:50

Dobro došli na tekstualni prijenos utakmice između Češke i Engleske koja se igra u okviru trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva. Susret na Wembley počinje u 21 sat.