Euro 2020
0

Tok utakmice: Mađarska - Francuska 1:1

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U terminu od 15 sati igrao se prvi meč 2. kola grupe F Evropskog prvenstva u nogometu u kojem su se sastale Mađarska i Francuska, a tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Rezultat i strijelci:

Mađarska - Francuska 1:1 (Fiola 45+2' / Griezmann 66')

90+4' - Velika šansa za Francusku, Varane je glavom šutirao pored gola.

90+4' - Centaršut Griezmanna, ali jedan igrač Mađarske je ostao ležati i sudija je prekinuo igru pa je tako propala možda i posljednja šansa Francuza.

90+3' - Posljednja šansa za Francusku, Kante je izborio slobodan udarac.

90' - Igrat će se još četiri minute.

89' - Sve je manje vremena, Francuska bez prave ideje...

81' - Velika šansa za Francusku, Mbappe je sada mogao pogoditi za preokret, ali golman Mađarske fantastično brani njegov pokušaj lijevom nogom za erupciju oduševljenja domaćih navijača na tribinama.

80' - Napadi Francuske, ali bez prave šanse pred golom Mađarske. Većinom su to dodavanja u širinu i bez direktne igre prema golu protivnika.

75' - Cseri u domaćem timu na terenu umjesto Schafera, a kod Francuske na terenu je Tolisso umjesto Pogbe. Također, na teren je ušao i Giroud umjesto Benzeme.

71' - Nastavljaju Francuzi s napadima, traže drugi gol i preokret kojim bi osigurali prolazak dalje.

Mađarska - Francuska 1:1 (Griezmann)

66' - Goooooooool! Francuska dolazi do poravnanja, strijelac je Griezmann koji je pokupio jednu odbijenu loptu i poslao je u mrežu za slavlje malobrojnih francuskih navijača, odnosno muk domaćih navijača.

[TWITTER]1406259941246128135[/TWITTER]

60' - Opasna je i Mađarska, ali Varane spašava u posljednji trenutak.

59' - Velika šansa za Francusku! Griezmann je dodao do Dembela, on nakon soloprodora šutira i pogađa stativu! Sjajan meč u Budimpešti.

57' - Dembele je na terenu umjesto Rabiota.

51' - Pogba šutira, lopta ide daleko pored gola. U međuvremenu je Botka (Mađarska) dobio žuti karton.

49' - Žestoki napadi Francuza.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Mađarska - Francuska 1:0 (Fiola 45+1')

45+5' - Završeno je prvo poluvrijeme.

45+1' - Gooooooooooool! Fiola je sjajno probio kroz odbranu Francuske i pogodio nebranjni dio mreže Llorisa za vodstvo svog tima od 1:0. Kakav šok za aktuelne prvake svijeta i možda najvećeg favorita za osvajanje Eura.

45' - Igrat će se pet minuta sudijske nadokande.

40' - Igra se finiš prvog poluvremena, Francuzi su apsolutni gospodari terena.

36' - Nastavljaju se žestoki napadi Francuza, Benzema je loše dodao u jednoj sjajnoj kontri, da bi ubrzo nakon toga Pogba šutirao pored gola.

32' - I još jedna šansa za Francusku, sada je Mbappe sam završio akciju nakon soloprodora, ali je šutirao pored gola. Opsada gola Mađarske...

31' - Velika šansa za Francusku! Mbappe je magično petom dodao do Benzeme, ali on iz idealne pozicije šutira pored gola. Imao je vremena napadač Real Madrida da se namjesti, ali je šutirao iz prve i poslao loptu malo pored gola.

28' - Opet period nešto mirnije igre, Francuzi su preuzeli kontrolu nad loptom.

21' - Nova opasna situacija pred golom Mađarske, Benzema je dodao do Mbappe koji glavom nije najbolje zahvatio loptu.

17' - Nova velika šansa za Francusku, sada je Mbappe šutirao glavom, ali lopta odlazi malo pored gola.

14' - Prva velika šansa na meču! Mbappe je dodao do Benzeme, on šutira s nekih 16 metara, ali golman Mađarske brani. Lopta se nakon toga odbila do Griezmanna, ali je svirana nedozvoljena pozicija.

10' - Prvi žuti karton na meču dobio je desni bek Francuske Pavard.

10' - Deset minuta igre i nismo vidjeli nijednu opasnu situaciju pred jednim ili drugim golom. Igra se isključivo na sredini terena uz dosta prekršaja i veoma oprezno.

1' - Počeo je meč u Budimpešti.
Najava

14:57 - Svjetski prvaci Francuzi počeli su turnir pobjedom protiv Njemačke u Minhenu od 1:0 koja je mogla biti i uvjerljivija, a eventualnim trijumfom nad Mađarskom osigurali bi prolaz dalje.

Mađarska se držala dobro sve do samog finiša u susretu protiv aktuelnog prvaka Portugala u Budimpešti, ali primili su tri kasna gola, što ih je sigurno dosta uzdrmalo.

Sve osim pobjede Francuza bilo bi veliko iznenađenje, ali Mađari imaju prednost domaćeg terena i neće se unaprijed predati.

14:57 - Sastavi:

Mađarska: Gulácsi; Botka, Orbán, At. Szalai; Nagy; Nego, Kleinheisler, Schäfer, Fiola; Ad. Szalai, Sallai.

Francuska: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Digne, Pogba, Kanté, Rabiot, Griezmann; Benzema, Mbappé.
14:57 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos prvog meča 2. kola grupe F Evropskog prvenstva između Mađarske i Francuske. Susret se igra s početkom u 15:00 sati na Puskás Aréni u Budimpešti.