Nedjeljom na Taru
0

Je li državni ministar bio na raftingu ili u posjeti građanima? Samo sam svratio na ručak

B. R.
Miloš Lučić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Miloš Lučić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Klix.ba je u posjedu dokumenta, putnog naloga iz kojeg je vidljivo da je državni ministar Miloš Lučić u nedjelju 30. maja putovao na rafting na Taru kod Foče. On pak negira da je koristio službeni automobil pod policijskom pratnjom u te svrhe, već da je posjetio građane.

Ranije je objavljena najava iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu Lučić, da će 30. maja službenim automobilom Audi putovati od Sarajeva do Rafting kampa Tara kod Foče. Kao trasa kretanja navedeni su Sarajevo, Trnovo, Foča i Rafting kamp Tara.

Lučić je u izjavi za Klix.ba potvrdio da je putovao, ali, kako je rekao, ne na rafting. Prema njegovim riječima, putovao je da bi posjetio lokalno stanovništvo koje ga je ranije nekoliko puta pozivalo da dođe u cilju rješavanja stambenih pitanja. Tvrdi da je u spomenutom kampu ručao, a ne da je išao u rafting.

"Nisam išao na rafting, već je riječ o restoranu gdje sam ručao. Tu sam svratio i zadržao se sat-sat i po. Bio sam s porodicama koje me zovu da dođem od kada sam postao ministar, te da se vidimo zbog rješavanja stambenih pitanja. Tu ima dosta devastiranih objekata, ljudi koji se žele vratiti. Pretežno su to stariji ljudi", kazao je za Klix.ba.

Lučić također negira da je u njegovoj pratnji bilo i policijsko vozilo.

"Nikakva me policija nije pratila. Išao sam jednim automobilom, a u mojoj pratnji je bio samo jedan čovjek", izjavio je.

Najava putovanja iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice (Foto: Klix.ba)
Najava putovanja iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice (Foto: Klix.ba)

Komentarisao je i to da je u zvaničnoj najavi istaknuto da je riječ o posjeti Rafting kampu Tara, a ne lokalnom stanovništvu.

"Kada komuniciram sa momcima iz pratnje i pitaju me gdje idem, kažem im lokaciju koja je najbliža. Ne znam ni ja tačno kako se zove selo, ali je riječ o području Foče. To je na putu prema Šćepan Polju. Mislim da bi bilo bolje da se pridala pažnja samoj suštini tog odlaska", zaključio je ministar Lučić.