Sramotno
656

Nogometni savez BiH bez objašnjenja ozvaničio izbacivanje Mladosti iz Premijer lige

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometni savez BiH je zvanično objavio da je Mladost izbačena iz Premijer lige BiH i to bez ikakvog objašnjenja.

Savez je objavio šturo objašnjenje u kojem se navodi da je 31. maja održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH, na kojoj se odlučivalo po dostavljenim žalbama FK Olimpik i FK Mladost na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju izdavanja licenci ovim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2021/22.

Čelnici NS BiH se nisu udostojili dati objašnjenje zašto je Mladost izbačena.

"Odbija se žalba FK Mladost iz Doboj-Kaknja i potvrđuje se Odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022. Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS BiH su konačne", stoji u saopćenju saveza.

I dok je razlog izbacivanja Olimpika jasan - sarajevska ekipa je istupila iz lige, bh. javnost je ostala uskraćena za informaciju, zbog čega Mladost nećemo imati priliku gledati iduće sezone u Premijer ligi BiH.

Tako je danas postalo i zvanično da će Radnik iduće godine igrati u elitnom rangu bh. nogometa, iako je zauzeo 11. mjesto koje vodi u Prvu ligu.