Selektor Zmajeva
0

Petev: Crna Gora je simpatična ekipa i neće biti lako, ali sve zavisi od nas

H. H.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Uoči sutrašnjeg prijateljskog meča između nogometnih reprezentacija BiH i Crne Gore koji se igra na Grbavici održana je konferencija za medije našeg tima na kojoj su govorili selektor Ivaylo Petev i golman Ibrahim Šehić.

U timu neće biti Edina Džeke i Miralema Pjanića koji su pošteđeni, a Petev je ranije istakao da će svi igrači koji su na raspolaganju dobiti minutažu u mečevima protiv Crne Gore i Danske.

Petev nije želio otkriti na koji način ćemo igrati, ali nada se dobroj utakmici.

"Želim da budemo odgovorni, da damo sve od sebe i da pobijedimo. Na spisku imamo dosta novih i mladih igrača koje ćemo probati, ali želja nam je da zadržimo sistem igre i da to bude bolje nego prije", kazao je Petev.

Na pitanje kako motivisati igrače jer utakmica dolazi u nezgodno vrijeme, na kraju sezone, bugarski stručnjak je kazao:

"Vrijeme je isto nama kao i njima. Bitno je da svaki igrač ima svoju motivaciju i da pruži maksimum. Ako to uspijemo, možemo se nadati dobrom rezultatu. Crna Gora je simpatična ekipa i neće biti lako, ali sve zavisi od nas."

Ibrahim Šehić će u odsustvu Edina Džeke ponijeti kapitensku traku u sutrašnjem meču u kojem Zmajevi konačno žele ostvariti trijumf nakon dugo vremena.

"Dugo nemamo pobjedu i o tome smo razgovarali. Ove dvije utakmice su nam šansa da napokon opet pobijedimo i da sa pozitivnim rezultatima dočekamo kvalifikacije. Neophodno nam je samopouzdanje i zato moramo pobijediti. Uvijek to ima draž kada igraš protiv neke susjedne zemlje, ali najvažnije je po meni da u ovom teškom terminu godine ostanemo svi zdravi, da sve prođe bez povreda i da prikažemo dobar nogomet. Naravno da je Crna Gora lakši protivnik nego Danska. Dancima ćemo biti provjera za EP, pa će stoga sigurno biti jako teško. Ove dvije utakmice se ne mogu porediti", kazao je Šehić.

Selektor našeg državnog tima je pozvao 25 nogometaša, a zbog povrijeđenih Miroslava Stevanovića, Seada Kolašinca, Gojka Cimirota, naknadno je poslao pozive Vladanu Daniloviću, Ajdinu Nukiću i Damiru Sadikoviću, dok su u međuvremenu otpali i Stjepan Lončar kao i Dario Šarić.

Utakmica BiH - Crna Gora se igra se sutra na Grbavici od 18:00 sati.