Prijateljski meč
0

Crnogorci trenirali na Grbavici pred meč sa Zmajevima, Radulović žali što neće biti navijača

H. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Crne Gore održala je konferenciju za medije uoči sutrašnjeg prijateljskog meča protiv BiH, a potom su izabranici Miodraga Radulovića odradili trening na stadionu Grbavica.

Crnogorci će protiv Zmajeva biti veoma oslabljeni, bez velikog broja standardnih igrača, a selektor Radulović priznao je da se nije nadao tome.

"Biću iskren i reći da je plan za utakmicu BiH i kasnije protiv Izraela bio sasvim drugačijim. Veliki broj izostanak nas je primorao da promijenimo koncepciju. Imali smo neobičan start kvalifikacija. Ušli smo u takmičenje bez prijateljskih mečeva, treninga… Nije bilo prostora za uigravanje i sasvim solidno smo izgledali u tim utakmicama i osvojili 6 bodova", rekao je Radulović.

Ipak, uprkos brojnim izostancima, očekuje da igrači koji dobiju šansu pruže svoj maksimum.

"Sada je bila prilika da dodatno homogeniziramo ekipu i isprobamo neke druge taktičke varijante. Željeli smo izvuči benefite za utakmice u septembru koje će sigurno biti ključne u kvalifikacijama, ali naš plan je poremećen. Imamo 13 izostanaka, ali evo tu je i Vešović da vidimo u kakvoj je on formi, kao i neki ostali igrači. Poslužit će nam ova utakmica da vidimo mogućnosti igrača i da proširimo roster", istakao je selektor Crne Gore.

Radulović je mišljenja da je termin odigravanja susreta protiv Zmajeva veoma nezgodan za sve igrače nakon naporne sezone, ali žao mu je što na Grbavici neće biti navijača.

"Sigurno da ja kao trener i moji momci imamo najveće ambicije, ali primarni je cilj zaista da isprobamo ove momke. Da ih možda vidimo i u nekom drugom sistemu. Nadam se da će ono što su pokazali u klubovima, pokazati i u dresu reprezentaciji. Žao mi je što nema publike jer dugi niz godina dolazim na Sarajevo, na ovaj stadion, kao i na Koševo. Imam tu dosta prijatelja, a publika je ovdje nogometni edukovana i žao mi je što neće biti na utakmici", zaključio je Radulović.

Utakmica BiH - Crna Gora se igra u srijedu od 18:00 sati.