Finale 22. maja
83

Ko su vaši favoriti za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu?

A. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon završenih polufinalnih večeri i 26 zemalja koje su se plasirale u finale Eurosonga koje će se održati sutra 22. maja u Ahoy Areni u nizozemskom gradu Rotterdamu, favoriti se već poznati.

Naime, i prije održavanja polufinalnih večeri, polako su se počeli nazirati favoriti publike, pa su tako pozicije na kladionicama često varirale. Međutim, nakon održanih proba i nastupa koje je javnost imala priliku vidjeti, stvari su postale jasnije.

Prema trenutnim podacima koje pokazuju kladionice, najveći favorit za pobjedu je Italija sa 25 posto, zatim Francuska sa 21 posto i Malta sa 12 posto.

Italija i Francuska su inače bile pretkvalifikacione zemlje koje su se bez predstavljanja u polufinalnim večerima direktno plasirale u finale Eurosonga.

Uprkos tome, njihovi ranije snimljeni nastupi su prikazani publici te su tako one veoma brzo pobrale simpatije.

Italija će sutra nastupiti 24. po redu, a predstavlja je grupa Maneskin s pjesmom "Zitti e buoni". Francusku će pod rednim brojem 20 predstaviti Barbara Pravi s pjesmom "Voila".

Malta je sve vrijeme bila najveći favorit, međutim, ona je sada spala na treće mjesto zbog ne tako uspješnog nastupa na probama, prema mišljenju kritiačara. Maltu ćete sutra gledati pod rednim brojem šest, a predstavlja je mlada Destiny s pjesmom "Je Me Casse".

Među favoritima je i Švicarska koju je u sinoćnjoj polufinalnoj večeri predstavio Gjons's tears s pjesmom "Tout L'Univers", a sutra nastupa pod rednim brojem 11.

Ono što je u svemu ovome važno istaći je podatak da su predstavnice Srbije, grupa Hurricane s pjesmom "Loco, Loco" oduševile javnost sa sinoćnjim nastupom te su, prema izjavama mnogih, zapalile scenu.

Iako se od početka pričalo o njihovoj izvrsnoj energiji i zanimljivoj pjesmi, one su nakon sinoćnjeg nastupa dobro kotirale i na kladionici.

S obzirom na to da je situacija poprilično neizvjesna te da se stanje na tabeli stalno mijenja, napravili smo i anketu (u tekstu), kako bismo osluhnuli koji su to vaši favoriti ovogodišnjeg 65. po redu Eurosonga.