U intervjuu za People
64

"Prijatelji" se okupili prije premijere specijalne epizode legendarne serije

I. S.
Okupljanje "Prijatelja" (Foto: Terrence Patrick/HBO Max)
Okupljanje "Prijatelja" (Foto: Terrence Patrick/HBO Max)
Premijera nove epizode "Prijatelja" najavljena je za 27. maj. Bit će emitovana na HBO Max-u. Glumci su se za magazin People osvrnuli na uspomene koje nose sa snimanja ove planetarno popularne serije.
Sastali su se u Warner Bros. studiju gdje su snimani "Prijatelji". Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry i David Schwimmer bili su emotivno dirnuti dok su se ponovo vraćali u svijet kojeg su napustili prije 17 godina.

"Preplavilo me deset godina naljepših sjećanja", izjavila je Cox.

LeBlanc je povratak opisao kao nastavak njihovih avantura.

"Kao da se nismo ni rastajali. Nastavljamo tamo gdje smo stali", kazao je.

"Prijatelji" su jedna od najbolje ocijenjenih serija svih vremena. Njih šestero su se okupili tek drugi put nakon finalne epizode koja je emitovana 2004. godine kako bi snimili emisiju "Friends: The Reunion". Ona predstavlja najavu za premijeru specijalne epizode koja će biti objavljena naredne sedmice na HBO Max servisu.

Pojavit će se i specijalni gosti, poput Reese Witherspoon (koja je glumila Rachelinu sestru), Lady Gage, Davida Beckhama i Justina Biebera.

"Prijatelji" na naslovnici magazina People (Foto: Mark Seliger)

Aniston je rekla kako se pitala kako će uspjeti snimiti epizodu, a da ne zaplaču. "Bilo je to melaholično, zar ne?", upitao je LeBlanc. Kudrow se složila s njim: "Da, izrazito emotivno."

"Humor se bazirao na karakterima likova, a ne na vremenskom periodu u kojem su živjeli. Nismo zbijali šale na račun O.J. Simspona već smo se fokusirali na narav osoba. Zbog toga se ljudi iznova vraćaju gledanju naše serije", kazao je Perry.