Policija privodi učesnike
604

Neredi na ulicama Mostara: Navijači divljali, gradom odjekivali pucnji

E. M.
Na ulicama Mostara, u noći sa subote na nedjelju, došlo je do nereda, koje su po tvrdnjama građana izazvali navijači fudbalskog kluba Zrinjski. Iz policije su nam kazali da je u toku hapšenje učesnika.

Informacije popraćene medijskim sadržajima iza ponoći objavljene su prvo na društvenim mrežama, a prema tvrdnjama očevidaca, radi se o navijačkoj skupini Ultrasi (navijači Zrinjskog), koja se navodno sukobila s civilima.

Na videu koji je dostavljen redakciji portala Klix.ba vidi se skupina navijača kako trči prema nepoznatim osobama mostarskim naseljem Donja Mahala, a sve je bilo popraćeno bakljadom, pucnjevima i psovkama.

Iz mostarske policije su nam kazali da se situacija smirila te da je policija na terenu.

"Bio je sukob na ulicama, ali je već sada sve smireno. Policija je na terenu, provodi istragu i u toku je privođenje učesnika kako bismo uzeli izjave i poduzeli zakonom predviđene radnje. Za sada ne znamo da li ima povrijeđenih, pretpostavljamo da ima, a više informacija znat ćemo sutra ujutro", kazali su nam iz policije.

Za sada nije poznato šta se tačno dogodilo, ali građani javljaju da su "Ultrasi" upali u mostarsko naselje Donja Mahala nakon čega je došlo do sukoba. Sve se odvijalo nedugo nakon ponoći.