Oduševio javnost
522

Mario Mandžukić nije igrao u martu pa platu od 300.000 eura donirao siromašnima

K. H.
Mario Mandžukić (Foto: EPA-EFE)
Mario Mandžukić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić odrekao se plate za mjesec mart jer je zbog povrede propustio sve utakmice Milana te nije bio na raspolaganju treneru Stefanu Pioliju.

Mandžukić je u Milan stigao u januaru i potpisao je ugovor na šest mjeseci, a prvobitno je trebao zaraditi 1,8 miliona eura i kako u martu nije nastupao za svoj tim, odlučio se odreći jednog dijela plate i ta vijest oduševila je nogometnu javnost u Evropi.

"Izvanredan gest koji pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovim je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plate u korist Milanove klupske fondacije koja finansira projekte s mladim u teškom socijalno-imovinskom statusu. Fondacija promoviše sport kao element socijalne uključenosti mladih", rekao je Skaroni za italijansku novinsku agenciju ANSA.

Navodi se da je riječ o cifri od 300.000 eura, a posljednji nastup za Milan ovaj napadač je imao protiv Crvene zvezde sredinom februara. U posljednjem meču Milana protiv Parme bio je na klupi za rezervne igrače, a do kraja sezone Rossoneri će igrati još osam mečeva.

U nedjelju će Milan na svom terenu igrati protiv Genoe, nakon toga i domaći susret protiv Sassuoloa, onda ih redom očekuju mečevi protiv Lazija, Beneventa, Juventusa, Torina, Cagliarija i Atalante.