Novi šef u Dolini ćupova
286

Slišković stigao na Grbavicu: Ne bojim se ničega, navijači ne traže puno od igrača

D. B.
Blaž Slišković (Foto: T. S./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: T. S./Klix.ba)
Novi trener FK Željezničar Blaž Slišković stigao je na stadion Grbavica.

Slišković je oko podne došao na stadion Grbavica gdje je kratko posmatrao trening FK Željezničar, ekipe koju će voditi u narednom periodu. Potom se kratko obratio medijima.

"Moj prvi zadatak je da organizujem ekipu, da je psihički vratim u normalan kolosijek i da na takav način prilazimo svakoj utakmici. Gol će doći, važno je stvarati prilike. Naravno, kada napadač ne realizuje prilike, počne sumnjati u svoj kvalitet. To je sada dio mog zadatka, kako bi prilike bile što kvalitetnije realizovane", izjavio je Slišković.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

On vjeruje da će imati dobar odnos s navijačima te smatra da oni ne traže previše od ekipe.

"Ne bojim se ničega. Željini navijači su specifični, uz Horde zla su najveća grupa u BiH. Trener mora biti spreman na aplauz, ali i na pogrdne riječi te provokacije. Sve ovisi o rezultatima. Nadam se da će moj rad biti prepoznatljiv na terenu, a ako bude kvalitetan i zadovoljavajući za navijače, vjerujem da će moj odnos s njima biti dobar. Oni ne traže puno od igrača, žele maksimum na svakoj utakmici. Došao sam da napravim najbolje što mogu i znam uz igrače, ali su oni najodgovorniji na terenu iako ja biram ekipu. Navijače pozdravljam i vjerujem da ćemo se skupa radovati", rekao je novi trener Plavih.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Baka je poželio posao kojim se bavi.

"Nedostajala mi je Premijer liga BiH, bio sam u Hong Kongu. Nedostajao mi je rad, pojavio se Željo i drago mi je zbog toga. Vjerujem da ću se napuniti energijom, rođen sam za teren, svaki dan bez njega je dosadan", završio je Slišković.

Popularni Baka je na poziciji trenera Plavih naslijedio Amara Osima, koji je otišao s te funkcije zbog loših rezultata.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Njegovo imenovanje je odlukom potvrdio Upravni odbor FK Željezničar u srijedu, a Slišković je dobio prednost nad Zlatanom Nalićem, koji je također bio kandidat za novog trenera.

Željezničar se nakon 25 kola nalazi na sedmoj poziciji tabele s 39 bodova, a u nedjelju će biti gost Radniku iz Bijeljine. Bit će to prilika za debi novog trenera, kao i za popravljanje dojma protiv ove sezone slabašnog Radnika.