Upućen poziv delegatima
46

Vanredna sjednica skupštine FK Željezničar bit će održana sutra na Grbavici

N. K.
Detalj s jedne od posljednjih sjednica (Foto: D. S./Klix.ba)
Detalj s jedne od posljednjih sjednica (Foto: D. S./Klix.ba)
Vanredna sjednica skupštine Fudbalskog kluba Željezničar trebala bi se održati sutra u poslijepodnevnim satima na stadionu Grbavica, saznaje portal Klix.ba.

Jedna od tački dnevnog reda bit će, kako saznajemo, prijedlog o izmjenama poslovnika koji bi omogućio održavanje sjednica online u slučaju nastupanja vanrednih okolnosti kao što je slučaj aktuelne pandemije koronavirusa.

Ukoliko se ova promjena usvoji, učešće i glasanje delegata skupštine na sjednici koja se odvija u obliku video-konferencije bi se smatrala punovažnom kao i onda kada delegati fizički prisustvuju sjednicama.

Upravo jedna takva online sjednica koja je bila zakazana za kraj marta nije bila održana jer se nije pojavio dovoljan broj kandidata, odnosno nije bilo kvoruma.

FK Željezničar već odavno nema predsjednika i potpredsjednika skupštine i ne treba posebno naglašavati koliko je bitno da se što prije imenuju njihovi nasljednici zbog situacije u kojoj se klub nalazi u svim segmentima organizacije.

Podsjetimo, Plavi su i u procesu izbora novog šefa stručnog štaba, a u najužem krugu su ušli Zlatan Nalić i Blaž Slišković.

S njima su obavljeni razgovori te se očekuje da će čelnici kluba s Grbavice ubrzo odlučiti ko će biti nasljednik Amara Osima na užarenoj Željinoj klupi.