Premijer liga
17

Mladost izborila vrijedan bod u duelu s favorizovanim Zrinjskim

H. H.
Foto: E. M./Klix.ba
Mladost - Zrinjski 1:1 (Foto: E. M./Klix.ba)
U prvoj utakmici 24. kola m:tel Premijer lige BiH, u susretu odigranom u Doboju kod Kaknja nogometaši Mladosti i Zrinjskog remizirali su rezultatom 1:1.

Otvaranje utakmice nije donijelo naročito dopadljiv nogomet, a na prvu priliku čekalo se do 27. minute kada je Bilbija nakon kornera i prizemnog pasa šutirao iz prve, ali Velić je sjajno reagovao.

Ipak, u 37. minuti Mladost je povela iz prve opasnije akcije. Alić je s lijeve strane odlično centrirao, a zaboravljeni Hadžić je glavom s pet metara matirao Varvodića za 1:0.

Samo što se krenulo s centra, Zrinjski je poravnao. Zlomislić je s 25 metara pogodio prečku, a nakon što mu se lopta odbila uz malo sreće, isti igrač je rezantnim udarcem s dvadesetak metara pogodio za 1:1.

U nastavku je Zrinjski bio nešto aktivniji, ali nije bilo mnogo pravih šansi. Najbolju za goste propustio je Bilbija u 58. minuti kada je iz blizine slabo šutirao, dok je deset minuta kasnije Hadžić u kontri zaobišao Varvodića, ali je dao predug for i nije uspio postići gol.

U 91. minuti Todorović je imao priliku da donese trijumf Mostarcima, ali je njegov udarac iskosa s lijeve strane prohujao pored stative.

Do kraja je ostalo 1:1, a tim rezultatom svakako više mogu biti zadovoljni domaći koji se bore za opstanak i svaki bod im je jako bitan, dok je Zrinjski propustio priliku da se pobjedom dodatno učvrsti na poziciji koja vodi u Evropu.

Mladost DK - Zrinjski 1:1 (Hadžić 38' / Zlomislić 40')

Tabela: