Selektor Francuske
90

Deschamps: BiH ima nekoliko igrača koji su na top nivou, čeka nas teška utakmica

N. K.
Deschamps na konferenciji za medije u Sarajevu (Foto: Screenshot)
Deschamps na konferenciji za medije u Sarajevu (Foto: Screenshot)
Nogometna reprezentacija Francuske sutra će igrati novi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Bosne i Hercegovine, a tim povodom danas se medijima u Sarajevu obratili selektor Dider Deschamps i golman Hugo Lloris.
Selektor Trikolora istakao da je grupa sa BiH teška, ali da sutrašnji meč neće biti presudan.

"Francuska i BiH su vjerovatno najbolje ekipe u grupi, dodao bih tu i Ukrajinu. Svakako se radi o teškoj grupi, a sigurno i da nas stoga sutra čeka teška utakmica. Sutrašnji meč nije odlučujući ni za jednu ekipu, ali je veoma važan u ovim kvalifikacijama".

Deschamps smatra da Zmajevi imaju iskusne nogometaše koji igraju na visokom nivou u nekoliko jakih klubova.

“Imaju iskusnih igrača koji su na top nivou i koji igraju u snažnim ligama. Istina je i da su nedavno promijenili selektora. Analizirali smo njihovu igru u Finskoj, kao i njihovu odbranu. Ali, to opet ne mora ništa značiti, neke stvari se mogu promijeniti u odnosu na tu utakmicu upravo zbog toga što je novi selektor. Znam i da je selektor BiH pozitivan na Covid, želim mu brz oporavak. Mi ćemo se svakako sutra potruditi da što bolje odigramo i ostvarimo pobjedu", kazao je selektor Francuske.

Lloris je prvo upitan da li je sretan što ima priliku u predstojećem periodu oboriti neke rekorde u francuskoj reprezentaciji, a onda je golman Tottenhama govorio i o duelu s reprezentacijom BiH.

"Izuzetno sam ponosan što sam dio ove ekipe. Nadam se da će naši rezultati biti dobri i u budućnosti, a meni je svakako drago da sam uopšte u prilici oboriti neke rekorde nacionalnog tima. Još 24 sata smo na ovom putu. Najvažnije da smo mentalno dobro. Igrači BiH su imali laganu sedmicu. Igrali su utakmicu kod kuće, za razliku od nas. Sutra nas čeka težak meč. Domaćin će pokušati nametnuti svoj stil igre. Tu su Džeko i Pjanić, vrhunski igrači na koje trebamo obratiti pažnju", rekao je.

Llloris ističe da će više stvari odrediti tok sutrašnje utakmice.

"Imamo plan da se suprotstavimo tako što ćemo nametnuti svoju igru. Nadam se da ćemo imati veliki posjed lopte i tako neutralisati protivnika. Igrači BiH su dosta talentovani, jako je važno da stalno imamo loptu. Očekujem dobru igru i da postignemo barem jedan gol. Sve ekipe su veoma motivisane kad igraju protiv Francuske. Ovo će biti velika utakmica za naše sutrašnje protivnike. Oni će dobro igrati i ujediniti se zato što protiv sebe imaju svjetske prvake", poručio je Lloris.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Francuske igra se sutra na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:45 sati.