Ne brine ga forma Pjanića
86

Petev: Početni sastav gotovo znam, 90 posto sam siguran i svim snagama idemo na pobjedu

H. H.
Petev se nada uspješnom debiju na klupi Zmajeva (Foto: Screenshot)
Petev se nada uspješnom debiju na klupi Zmajeva (Foto: Screenshot)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev na konferenciji za medije pred kvalifikacionu utakmicu SP protiv Finske, kazao je da nema problema sa sastavom i da će naša selekcija u sutrašnjem meču igrati na pobjedu.
Susret se igra sutra od 20:45 na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju, a odlična vijest je da će za meč biti spreman i kapiten Edin Džeko.

"Nemamo nikakvih problema, imamo kasnije trening i nadamo se da ćemo imati sve igrače na raspolaganju. Prvih 11 gotovo znam, 90 posto sam siguran, ali to ćemo objaviti na sutrašnjem sastanku s igračima."

Na pitanje da li će igrati ofanzivno od početka i da li bi eventualno bio zadovoljan osvajanjem jednog boda, Petev je kazao:

"Imam svoj plan, a na koji način će to izgledati, vidjet ćete sutra. Svim snagama ići ćemo na pobjedu, ali u nogometu je sve moguće. Idemo na pobjedu i to je naš glavni cilj."

Petev je istakao da naš tim čeka veoma teška utakmica, ali vjeruje da uz pravi pristup i pametnu igru možemo ispuniti plan.

"Finska je vrlo jaka i znamo da neće biti lako. Ipak, vjerujem u naše igrače i učinit ćemo sve da pobijedimo. Danas je vrlo lako naći informacije o svakom timu, ali jedinstvo je naša najveća snaga. Bitno je da ispoštujemo ono što se dogovorimo i da odigramo pametno", kazao je bugarski stručnjak, koji je prokomentarisao i činjenicu da Miralem Pjanić nema dovoljnu minutažu u Barceloni.

"Ne brine me forma Pjanića. I Džeko i on su preiskusni i znaju se ponašati. Razumijem da se osjeća komfornije kada igra, ali to su sjajni igrači i momci koji mogu iznijeti taj teret", tvrdi Petev.

Službeni trening uoči utakmice Zmajevi će odraditi večeras u 17:00 sati na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju.

Nakon utakmice s Finskom, Zmajevima slijedi prijateljski meč s Kostarikom 27. marta u Zenici te još jedan kvalifikacijski susret s Francuskom 31. marta u Sarajevu.