Prijateljski meč
60

Sarajevo remiziralo protiv Goražda u generalci pred nastavak prvenstva

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: FK Sarajevo)
Detalj s utakmice (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo je danas u TC Butmir odigrao posljednju pripremnu utakmicu pred početak druge polusezone Premijer lige BiH, a protivnik je bila ekipa Goražda. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Prvo poluvrijeme je odmah započelo pogotkom. U 8. minuti iz prve prave prilike Sarajevo dolazi do vodstva, a strijelac je bio Aleksandar Pejović. U 12. minuti pokušao je Cmiljanić, ali se ipak iskazao golman gostiju. Goražde prvi put pokušava u 18. minuti, lopta je otišla pored gola.

U 22. minuti Velkoski sjajno proigrava Đokanovića, ali on šutira pored stative gola goraždanske ekipe. U 31. minuti Sušić pokušava, lopta ipak ide zamalo preko prečke. Iz idućeg napada gosti dolaze do pogotka. Jedna nezgodna lopta je iznenadila i prevarila Kovačevića, a gosti koriste svoju šansu i izjednačavaju rezultat. Već iz idućeg napada Bordo ekipa ima šansu, Velkoski se odlično snalazi pred golom, ali šutira zamalo pored stative, što je i ujedno bila posljednja šansa u prvom dijelu susreta.

Drugo poluvrijeme je započelo ofanzivom Bordo ekipe, a prvi pokušaj smo vidjeli u 53. minutu kada je Fanimo odlično prošao po strani i pokušao uposliti Velkoskog, ali je lopta ipak bila malo prebrza za kapitena Sarajeva. U 62. minuti ponovo je pokušao danas vrlo agilni Velkoski, njegov pokušaj iz slobodnog udarca odlazi preko gola. U 65. minuti Oremuš je pokušao, njegova lopta također ide preko prečke gola gostiju.

U 71. minuti Pidro odličnim centaršutem pronalazi Dervišagića, ali udarac mladog igrača Bordo ekipe brani golman Goražda. U 79. minuti Mustedanagić odlično pokušava, golman Goražda to brani krajnjim naporima. Do kraja susreta vidjeli smo dva poništena pogotka ekipi Sarajeva. Prvi put u 86. pogodio je Jukić pa onda u 88. Dervišagić, ali u oba navrata linijski sudija signalizirao je ofsajd te je utakmica završena rezultatom 1:1.

Sarajevo sada očekuje nova polusezona Premijer lige BiH koju otvara gradski derbi protiv ekipe Željezničara. Utakmica se igra 1. marta od 17:30 sati na stadionu Grbavica.