Fotografije iz Doboja
4

Imaju li zabrane više smisla? Utakmice u RS-u se ionako igraju pred gledateljima

E. B.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Još uvijek nije poznato kada će se ukinuti zabrana dolaska gledatelja na stadione širom Bosne i Hercegovine, no sve je jasnije da bi to bila jedina logična odluka.
Kako je nedavno u izjavi za Klix.ba pojasnio pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, Krizni štab FBiH je još tokom jesenje sezone u Premijer ligi BiH obavijestio čelnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da su za ukidanje zabrane, no iz krovne kuće bh. nogometa su dobili negativan odgovor.

Naime, čelnici FS RS nisu bili za tu ideju jer vlasti manjeg bh. entiteta još uvijek ne dozvoljavaju povratak publike na tribine.

Ipak, tako je očigledno samo na papiru. Svi klubovi su u pripremnom periodu i igraju prijateljske utakmice koje zainteresovani građani mogu gledati pored terena, obično preko ograde. No, u Doboju je potpuno drugačija situacija. Takoreći - ponašaju se kao da je sve normalno.

Foto: sportdc.net
Foto: sportdc.net

Dobojska Sloga, devetoplasirana ekipa Prve lige RS, ovih dana igra prijateljske utakmice na svom stadionu i to pred punim tribinama.

Tokom svakog meča na jedinoj tribini stadiona u Doboju nalazi se stotinjak gledatelja koji su svjesno i organizovano pušteni da zauzmu svoja mjesta. Također, danas je na istom stadionu odigrana i utakmica između Vis Simm Baua i Borca iz Jelaha.

Kada pogledamo ovakve fotografije iz Doboja, zaista je vrijeme da se svi zapitamo imaju li zabrane dolaženja gledatelja na utakmice više smisla?

Ako je već dozvoljeno Slogi, red je da se dozvoli i ostalim klubovima širom naše zemlje. Vrijeme je za to.