Slučaj "Dženan Memić"
1.1k

Zijad Mutap i Hasan Dupovac predati Tužilaštvu BiH

A. Z.
Mutap i Dupovac u Tužilaštvo BiH su stigli oko osam sati (Foto: I. Š./Klix.ba)
Mutap i Dupovac u Tužilaštvo BiH su stigli oko osam sati (Foto: I. Š./Klix.ba)
Šef Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS Hasan Dupovac i Zijad Mutap, koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji SIPA-e zbog sumnje da su ometali istragu o smrti Dženana Memića, predati su Tužilaštvu BiH.

Osumnjičeni su u Tužilaštvo stigli jutros u osam sati, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, a nakon saslušanja postupajući tužilac će odlučiti da li će predložiti određivanje pritvora.

Porodica Memić najavila je mirno okupljanje u 11 sati ispred Tužilaštva Kantona Sarajevo te predaju zahtjeva za smjenu glavne tužiteljice KS Sabine Sarajlije. Smatraju da je ovo prekretnica u slučaju.

"Već davno je trebalo biti riješeno Dženanovo ubistvo, a ne da danas, pet godina poslije, imamo istragu o zataškavanju ubistva i tek prva privođenja. Pet godina se borimo da bi za svoja djela bili kažnjeni oni koji su ih počinili i nećemo odustati. Danas je dobar dan, koliko jedan dan može biti dobar bez Dženana. Danas je pravda konačno pokucala na vrata i mi smo joj otvorili. Put je dug, ali nazire mu se kraj", kazala je sinoć Dženanova sestra Arijana Memić.

Podsjećamo, Dupovac i Mutap uhapšeni su jučer ujutro, a SIPA je pretresla dva objekta u Hadžićima i na Ilidži te izuzela predmete koji bi mogli poslužiti kao dokazi.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget smatra da postoji dovoljno dokaza o tome da se u ovom slučaju radi o organizovanom kriminalu unutar pravosuđa i policije.