Australian Open
3

Teniserka se požalila na nečekivanog gosta tokom karantina: Niko mi nije došao pomoći

H. H.
Putintseva je trenutno 27. igračica svijeta (Foto:Screenshot)
Putintseva je trenutno 27. igračica svijeta (Foto:Screenshot)
Kazahtsanska teniserka Yulia Putintseva ne samo da se mora boriti s prislinim karantinom uoči nastupa na Australian Openu, već sada ima problem i sa boravkom neočekivanog gosta u svojoj sobi u Melbournu.

Ukupno 47 tenisera i teniserki stavljeni su u karantin nakon što su otkriveni slučajevi zaraze koronavirusom u avionu kojim su teniseri putovali u Australiju kako bi učestvovali na prvom Grand Slam turniru u sezoni - Australian Openu, a među njima je i Putintseva.

Iako su njihovi testovi bili negativni, oni će biti u karantinu narednih 14 dana, a Kazahstanku je zadesila i dodatna nevolja jer se u njenoj sobi pojavio miš.

"Već dva sata pokušavam promijeniti sobu! I niko nije došao pomoći zbog situacije s karantinom", napisala je na Twitteru 27. igračica svijeta.

Putintseva je podijelila i videozapis svog krznenog prijatelja na društvenim mrežama, nakon čega su uslijedili brojni šaljivi komentari.

Australian Open će biti održan od 8. do 21. februara, a teniseri i teniserke koji će igrati, moraju doći u Melbourne 15 dana prije početka turnira kako bi bili u karantini zbog mjera uvedenih u cilju sprečavanja širenja pandemije.