Policajac velikog srca
1.6k

Sarajlija o kojem bruji region: Iz ruševina i blata u Petrinji spasio zastavu Hrvatske

M. G.
Mirvić spašava zastavu
Mirvić spašava zastavu
Komandir Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH Samir Mirvić dospio je u žižu javnosti u regionu nakon što su objavljene fotografije na kojima on iz ruševina izvlači zastavu Hrvatske.

Nakon stravičnog potresa u Petrinji, pomoć u Hrvatsku stigla je iz čitave Evrope, a među prvima pomoć je ponudila i naša zemlja.

Tako je u prvi plan posljednjih dana izbio jedan građanin Bosanac. Na društvenim mrežama pojavila se fotografija policajca u uniformi koji sa zemlje u porušenoj Petrinji iz blata podiže zastavu Hrvatske.

Fotografiju je uslikao Nermin Sipović, a na njoj je Sarajlija Samir Mirvić, komandir Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Mirvić je uslikan kako iz blata podiže državnu zastavu Hrvatske i prema njoj se ophodi s poštovanjem.

Nakon što smo ga kontaktirali, Mirvić nam je rekao da je zastavu primjetio dok je s ostatkom ekipe hodao ulicama razrušene Petrinje u potrazi za građanima kojima treba pomoć.

"Kada smo prolazili pored ruševina, vidio sam da u blatu leži hrvatska zastava. Bilo mi je teško gledati simbol jedne države u blatu, pa sam je podigao smotao i stavio uz ulazna vrata. Bila je mokra i oštećena, ali je svejedno to i dalje bila zastava, nisam je mogao ostaviti u blatu", kazao nam je Mirvić.

Kako kaže u Petrinju su išli kako bi dostavili pomoć za kolege iz policijskih stanica Petrinja i Glina.

"Situacija u Petrinji i Glini je jako teška. Grad je pust, samo je policija tamo. Slike ne prikazuju stvarni razmjer užasa koji se tamo desio. Sve je porušeno i uništeno. Ljudi koji su ovo sve preživjeli za mene su heroji", kazao nam je Mirvić.