Uoči utakmice
92

Rađa: Rukometaši BiH su u Estoniji doživjeli maltretiranje i poniženje

N. K.
Materijal koji je objavio Rađa (Foto: Facebook)
Materijal koji je objavio Rađa (Foto: Facebook)
Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa izrazio je veliko razočarenje zbog onoga što su našoj delegaciji pripremili Estonci uoči današnje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rađa je u objavi na Facebooku istakao kako je ogorčen ponašanjem domaćina, ali i da će to biti dodatni podstrek rukometašima u predstojećem duelu.

"Svašta sportisti kroz svoje karijere moraju istrpjeti, ali ovakvo maltretiranje od evropejaca iz Estonije još mislim da niko nije doživio. Zatvoreni po ćelijama 48 sati, bez prava izlaska na terasu, bez obroka dva dana... Možda su od deda sačuvali negdje i gasne komore pa i u to još da nas strpaju. Od subote do jučer naši igrači su testirani tri puta na koronavirus i svi su negativni, ali to gospodi iz EHF-a i Estonije nije dovoljno", napisao je Rađa uz objavljene fotografije i snimke na kojima se vide očajni uvjeti u kojima su rukometaši BiH trenirali i boravili.

Jedan od čelnika Rukometnog saveza BiH je potom poručio rukometašima da izdrže i ovo poniženje.

"Odigrajte utakmicu i pobijedite, za sebe i sve one koji vas podržavaju i vole. Teško neko razumje ovu generaciju sportista koja postiže vrhunske rezultate na reprezentativnom i klupskom planu, u klubovima imaju podršku, a od ove naše 'države' zbog kriminalaca i državnih činovnika, stranačkih poslušnika ni marke podrške. Znaju da kupe respiratore u zemljoradničkoj zadruzi, ali ne i kako pomoći državnu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. Igrajte kao i do sada, za one koji vas vole i sebe. Pokažite tim smradovima iz Estonije ko ste i šta ste. Svim igračima koji danas slave Badnji dan, a sutra Božić čestitam - Mir Božiji, Hristos se rodi", poručio je Rađa.

Podsjetimo, rukometna reprezentacija BiH danas u Estoniji igra utakmicu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a meč počinje u 18:30 sati.