Svi 2001. godište
2k

Poznati identiteti tinejdžera koji su preminuli u novogodišnjoj noći kod Posušja

D. Be.
Kuća u kojoj se dogodila tragedija (Foto: Večernji list)
Kuća u kojoj se dogodila tragedija (Foto: Večernji list)
U mjestu Tribistovo kod Posušja sinoć je preminulo osam osoba, četiri djevojke i četiri mladića, koji su prosavljali novu godinu. Prema nezvaničnim informacijama uzrok je gušenje plinom, ali više detalja će biti poznato nakon obdukcije tijela koje će biti urađene u Mostaru.
Kao što je već poznato preminule osobe su imale između 18 i 19 godina, a beživotna tijela su pronašle osobe iz obližnje vikendice gdje su također mladi proslavljali Novu godinu.

Kuća u kojoj se dogodila tragedija udaljena je blizu dva kilometra od ceste i mjesta Tribistovo, a do nje vodi put po teško pristupačnom terenu.

Prema pisanju Večernjeg lista preminuli su Ivan Miličević (rođen 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje), Stipe Romić (rođen 2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje), Mirela Rezo rođena 2001. u Švicarskoj, nastanjena u Posušju), Žana Pavković, rođena 2001. u Splitu, nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje), Mia Soldo (rođena 2001. u Splitu, nastanjena u Sutini, Posušje), Stipe Pavković (rođen 2001. u Mostaru, nastanjen u Vrpolju, Posušje) Marija Pavković (rođena 2001. u Splitu, nastanjena u Vrpolju, Posušje), Stjepan Jukić (2001. u Mostaru, nastanjen u mjestu Batin, Posušje).

Zbog ove tragedije Vijeće ministara BiH danas je jednoglasno donijelo odluku da se sutra na teritoriji cijele BiH proglasi Dan žalosti. Vlada Federacije BiH dan žalosti je proglasila u ponedjeljak 4. januara, a Vlada ZHK proglasila je trodnevnu žalost.

Ugostiteljski i drugi poslovni objekti u Posušju danas su odmah zatvorili svoja vrata, a zastave su spuštene na pola koplja.