Produžen niz
24

Menadžer Bournemoutha hvali Begovića: Ovo je podvig, odigrao je veliku ulogu

H. H.
Trešnjice su u seriji od pet utakmica bez primljenog gola (Foto: Screenshot)
Trešnjice su u seriji od pet utakmica bez primljenog gola (Foto: Screenshot)
Menadžer Bournemoutha Jason Tindall pohvalio je sjajnu formu bosanskohercegovačkog golmana Asmira Begovića koji je peti put u nizu mrežu popularnih Trešnjica sačuvao netaknutom.

Nogometaši Lutona i Bournemoutha podijelili su bodove u okviru 20. kola engleskog Championshipa odigravši utakmicu bez pogodaka, a Begović je još jednom bio na visini zadatka.

"U seriji smo od pet utakmica bez primljenog gola i presretan sam zbog toga. To je nešto na što bismo trebali biti ponosni, jer smo u prošlosti često kritikovani zbog primljenih pogodaka. To je segment u kojem smo se morali poboljšati. Pet utakmica bez primljenog gola, u bilo kojoj diviziji pravi je podvig, a kamoli u Championshipu", kazao je Tindall koji je smatra da velike zasluge pripadaju Begoviću koji je i protiv Lutona spašavao svoju ekipu.

"Bila je to dobra Asmirova odbrana, ali očekivao sam da će odbraniti udarac. Bio bi razočaran da je primio gol. Begović je odličan cijelu sezonu i ponovo je bio tu da nas spasi. Odigrao je veliku ulogu u mečevima bez primljenog gola i svaka uspješna ekipa treba dobrog golmana", zaključio je menadžer Trešnjica.

Bournemouth je na drugom mjestu Championshipa s pet bodova manje od lidera Norwicha.