Premijer liga BiH
78

Željezničar u završnici meča izbjegao poraz na gostovanju kod Veleža

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
Nogometaši Veleža i Željezničara podijelili su bodove na stadionu Rođeni u okviru 12. kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1.
Rođeni su dominirali na početku meča i nakon neugodnog udarca Radovca u trećoj minuti, samo nekoliko trenutaka kasnije Mulić je doveo Velež u vodstvo. Cvijanović je probio po desnoj strani, uputio dobar centaršut, a korpulentni Mulić je bio najviši i matirao Erića.

Uslijedio je mirniji period utakmice u kojem su obje ekipe iskazale veliku nervozu. Viđeno je mnogo prekršaja, žutih kartona i može se reći da utakmica nije ispunila očekivanja. Do odlaska na odmor Mujezinović je imao dvije šanse za Želju, dok je Radovac još jednom uputio dobar udarac, ali preko gola. Ostalo je 1:0.

U istom tempu počelo je i drugo poluvrijeme, a već u 55. minuti dosuđeno je isključenje. Ćivić je dobio drugi žuti karton pa je Velež ostao s deset igrača na terenu.

Uslijedili su jalovi napadi Plavih, dok je Velež u nekoliko navrata opasno zaprijetio Eriću.

I kako se primicala utakmica kraju nervoza je rasla, a Željo je napokon došao do pogotka u 81. minuti. Alispahić je primio loptu koja se odbila prema njemu te prizemnim udarcem matirao Bobića za 1:1.

Do kraja meča više nije bilo promjena pa je meč okončan, kako se čini, i najrealnijim ishodom.

Velež je ostao na četvrtom mjestu Premijer lige BiH, dok je Željezničar prestigao Borac i sada se nalazi na drugoj poziciji. Prvopasirano Sarajevo ima četiri boda više od Plavih.

Velež - Željezničar 1:1 (Mulić 7' - Alispahić 81')

Tabela: