Pretreseno 25 lokacija
22

Velika akcija tuzlanske policije: Uhapšeno 13 osoba, zaplijenjena droga i oružje

A. K.
Detalj sa privođenja uhapšenih
Detalj sa privođenja uhapšenih
Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su na području četiri grada u ovom kantonu proveli akciju u kojoj su uhapsili 13 osoba. Zaplijenili su drogu, duhanske proizvode te veće količine oružja.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić kazala je da je istraga trajala više mjeseci, a proveo ju je Odsjek za borbu protiv zloupotrebe droga u saradnji s drugim organizacionim jedinicama.

U akciji je uhapšeno 13 osoba
U akciji je uhapšeno 13 osoba

"Pretresi su obavljeni na 25 lokacija na području Tuzle, Kalesije, Srebrenika i Lukavca, po naredbama Kantonalnog suda u Tuzli, a tom prilikom je pronađena droga, koja će biti predmet vještačenja, veća količina duhanskih proizvoda, veća količina oružja, digitalne vage, laptopi, mobiteli i telefonske kartice", precizirala je Kapidžić.

U akciji je uhapšeno 13 osoba koje se sumnjče za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavlja u promet opojne droge, a trenutno se nad njima vrši kriminalistička obrada. Tokom petka oni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.