Premijer liga BiH
271

Sarajevo upisalo šestu uzastopnu pobjedu protiv desetkovanog Širokog Brijega

E. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su trijumfovali na stadionu "Asim Ferhatović Hase" protiv Širokog Brijega rezultatom 2:0 u 11. kolu Premijer lige BiH.
Samo odigravanje susreta je bilo pod znakom pitanja zbog toga što je Široki Brijeg bio desetkovan koronavirusom.

Na dan utakmice čak pet igrača Širokobriježana je saznalo da imaju koronu, te je Toni Karačić mogao računati samo na 13 igrača što je bilo dovoljno da se susret odigra.

Sarajevo je od samog starta napalo, redale su se prilike jedna za drugom, ali je Bordo tim do pogotka stigao tek u finišu prvog poluvremena.

Redom su promašivali Amar Rahmanović, Haris Handžić, Velkoski, Hrvoje Miličević, a u 40. minuti konačno je Martin Zlomislić kapitulirao.

Korner je izveo Velkoski, a u gužvi u petercu Handžić je šutirao glavom i pogodio za 1:0.

Handžić je drugi pogodak na meču mogao postići na početku drugog poluvremena kada je u 49. minuti izašao sam ispred Zlomislića ali nije pogodio.

Samo tri minute kasnije i Rahmanović je imao novu priliku, ali je Zlomislić opet bio uspješniji.

Nakon toga uslijedio je mirniji period igre, a u 75. minuti Bordo tim je imao novu veliku priliku, no Zlomislić sjajno brani nakon udarca Velkoskog.

Sve nade da bi mogli doći do boda Širokobriježanima su srušene u 80. minuti kada je Rahmanović sjajno prošao kroz odbranu gostiju i rutinski matirao Zlomislića za konačnih 2:0.

Bordo tim je na ovaj način upisao šestu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, dok su Širokobriježani upisali treći poraz ove sezone.

Sarajevo - Široki Brijeg 2:0 (Handžić 40, Rahmanović 80.)

Tabela: