Uvjeren u trijumf
214

Gaethje uz psovke najavio borbu s Habibom: Razbit ću ga, obećavam vam

N. K.
Habib i Gaethje (Foto: RT)
Habib i Gaethje (Foto: RT)
Američki borac Justin Gaethje (31) uvjeren je u trijumf nad Habibom Nurmagomedovom u borbi za šampionski pojas lake kategorije UFC-a koja će se održati 24. oktobra na ostrvu Yas nadomak Abu Dhabija.

"Probat ću mu razlupati lice, obećavam vam. Trenutno je ovog čovjeka jako teško pobijediti. Pogotovo sada kad mu je umro otac, to je za ljude kao što smo mi dodatna motivacija. Bit će 100 posto motivisan, ali vjerujem da mogu pobijediti. Ukoliko dobije osam čistih udaraca, zaista vjerujem da će razumjeti da ne želi pretrpjeti takvu štetu. Ulog je ogroman. Ovo mi može promijeniti život. Spreman sam i možete se kladiti da neću ispasti kuč*ica. Kad osvojim ovaj pojas, jasno je da ću imati metu na sebi i neću morati nikoga da prozivam. Iskreno, nije važno s kim ću se boriti nakon Habiba. To će zacementirati moju zaostavštinu i to je jedina stvar zbog koje sam ovdje", rekao je Gaethje za TMZ Sports.

Habib je neporažen u dosadašnjih 28 profesionalnih mečeva, a prvak lake kategorije UFC-a je od aprila 2018. godine.

Dva puta je potom odbranio pojas, dok na drugoj strani Gaethje u dosadašnjoj karijeri ima skor od 22 pobjede i dva neriješena rezultata.

Glavni program priredbe UFC 254 počet će 24. oktobra od 22 sata po lokalnom vremenu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno u 20 sati po srednjeevropskom vremenu.