"Ovo nema smisla"
88

Iz rubrike "vjerovali ili ne": U Španiji odigrana rukometna utakmica s maskama

E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U Španiji je odigrana prva rukometna utakmica na kojoj su igrači nosili maske. I ne, ova vijest koja je za rubriku "Vjerovali ili ne" ne stiže iz nekog od nižih rangova, već iz najvišeg - ASOBAL lige.

Susret osmog kola ASOBAL lige između Ademar Leona i Sinfina ostat će upisan u historiju svjetskog rukometa kao prvi na kojem su igrači nosili zaštitne maske.

Da apsurd bude potpun, ovo je bila jedina utakmica u kolu na kojoj su igrači bili primorani nositi maske.

Naime, samo su vlasti španske pokrajine Leon donijeli odluku da se svi sportski susreti moraju igrati s maskama na licu, te su igrači Ademara i Sinfina bili primorani proći pravi 60-minutni pakao.

A kako je to izgledalo iz prve ruke u razgovoru za 24sata.hr otkrio je golman Ademar Leona Dino Slavić.

"Ovo nema smisla. Ne možeš kontrolirati tu masku. Spusti se ispod nosa ili usta, a onda te sudija opomene i moraš je podići. Meni je čak prešla i preko očiju, nisam vidio ništa. Igrači su tražili izmjenu nakon sedam-osam minuta jer nisu mogli disati. Utakmica se prekidala po pet-šest puta jer su maske pucale i igrači su morali izvan igre kako bi dobili novu masku. Odmah u prvom napadu to se dogodilo. Ja sam u džepu nosio rezervnu, ali razbio se tempo utakmice i sve se oteglo. Ma... Bolje je ne igrati uopće nego ovako, no nas se tu najmanje pita", rekao je Slavić.

Ademar je, inače, dobio susret rezultatom 31:23.