Problemi prvu noć radova
682

Rekonstrukcija pruge u Sarajevu privremeno stala, radnici čekaju saobraćajne znakove

A. B.
Iako je ministar saobraćaja Adi Kalem u današnjem razgovoru za Klix.ba rekao da će se puna 24 sata raditi na rekonstrukciji tramvajske pruge na "S" krivini kod Zemaljskog muzeja, na terenu je situacija drugačija.
Naime, fotoreporter portala Klix.ba je posjetio mjesto izvođenja radova na kojem je zatekao parkirane bagere, kombi i četiri radnika koja sjede.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Na pitanje zbog čega su radovi zaustavljeni, iako je najavljeno da će se raditi punim intenzitetom, odgovorili su da čekaju da stignu saobraćajni znakovi koji upozoravaju na radove na putu.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

"Jedan znak upozorenja će biti postavljen kod centra Robot na Socijalnom, a drugi nešto bliže mjestu gdje se izvode radovi. Pravilo je da se prvi postavi na 1,5 kilometara udaljenosti, a drugi na 750 metara", rekao je jedan od radnika.

Radovi na glavnoj saobraćajnici su napravili kolaps u saobraćaju.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Kako je u razgovoru za Klix.ba kazao ministar Kalem, u narednih desetak dana bi ova prva faza radova, od postojećih četiri, trebala biti završena nakon čega će biti dozvoljeno da se saobraća dvjema trakama prema centru grada.

S obzirom na to da su radnici već prvu noć obustavili radove zbog nedostatka osnovnih sredstava za rad, ostaje da se vidi da li će ovakve i potencijalno slične situacije u narednim danima dodatno usporavati tempo i produžiti rokove izvođenja radova i izazvati još veću nervozu i nezadovoljstvo vozača koji su već danas bili pri kraju strpljenja.