2. kolo Serije A
33

Ronaldo nakon nebeskog skoka donio bod Juventusu protiv Džekine Rome

F. Z.
Roma - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Roma - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Roma je večeras na stadionu Olimpico u drugom kolu italijanske Serije A dočekala Juventus, a susret je završen rezultatom 2:2.

Prvu priliku na susretu imali su nogometaši Rome. Henrikh Mkhitaryan je izašao sam pred Wojciecha Szczesnog, ali je loše šutirao i Poljak ja zaustavio njegov pokušaj. Juventus je zaprijetio u 22. minuti susreta, ali je Spinazzola uspio otkloniti opasnost ispred gola Mirantea.

Roma je do vodstva došla u 31. minuti susreta. Jordan Veretout je šutirao, a Adrien Rabiot je igrao rukom i Di Bello je pokazao na bijelu tačku. Veretout je bio siguran izvođač i donio je vodstvo Vučici.

Samo dvije minute kasnije Cristiano Ronaldo je centrirao na drugoj strani terena, a Aaron Ramsey je glavom šutirao pored gola. Juventus je izjednačio u 44. minuti utakmice. Ovaj put u svom šesnaestercu rukom je igrao Lorenzo Pellegrini, a Ronaldo je bio precizan s bijele tačke za 1:1.

Radost gostiju trajala je svega dvije minute. Džeko je poslao sjajnu loptu u prostor za Mkhitaryana, a on je uposlio Veretouta koji postiže svoj drugi pogodak večeras za novo vodstvo Vučice.

U 56. minuti susreta Edin Džeko je imao fantastičnu priliku da donese dva gola prednosti Romi. Sjajno je primio loptu u šesnaestercu, prevario je Chiellinija, ali je pogodio stativu.

Već u sljedećoj minuti sjajna prilika na drugoj strani. Alvaro Morata je uposlio Ronalda, a Portugalac je loše šutirao. Juventus je u 62. minuti susreta ostao sa deset igrača na terenu nakon što je Rabiot dobio drugi žuti karton.

Džeko je novu priliku propustio u 64. minuti susreta. Santon je centirao, a Džeko je iz odlične situacije šutirao pravo u dobro postavljenog Szczesnog. Juventus je do novog izjendačenja došao u 69. minuti susreta. Danilo je centrirao, a Ronaldo je nakon još jednog "nebeskog skoka" šutirao glavom i matirao nemoćnog Mirantea.

Ostalo je do kraja susreta 2:2 na stadionu Olimpico.

Tabela: