Od Hoffenheima
168

Bayern teško poražen nakon skoro deset mjeseci, Bičakčić pogodio, a potom se povrijedio

F. Z.
Hofffenheim srušio prvaka Evrope (Foto: EPA-EFE)
Hofffenheim srušio prvaka Evrope (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Hoffenheima dočekali su danas u drugom kolu Bundeslige aktuelnog prvaka Evrope i Njemačke - Bayern, a susret je završen pobjedom domaćih rezultatom 4:1.
Prvi je to poraz Bayerna u svim takmičenjima od 7. decembra 2019. godine. Tada su od Bavaraca bolji bili nogometaši Borussije M'Gladbach rezultatom 2:1. Bavarci su bili bez poraza 32 utakmice, a pritom na svega dva susreta remizirali. Protiv Leipziga u Bundesligi i protiv Seville u Superkupu, ali su taj duel riješili u svoju korist nakon produžetaka.

Hoffenheim je došao do vodstva u 16. minuti susreta. Prednost domaćim donio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić. Korner je izveo Dennis Geiger, a Bičakčić je šutirao glavom i prevario je Manuela Neuera. Pokušao je Alphonso Davies spriječiti pogodak, ali nije uspio i domaćin je došao do vodstva.

Samo osam minuta kasnije bilo je 2:0 za domaće. Sam je pred Neuera izašao Munas Dabbur, lijepo je prebacio jednog od najboljih golmana svijeta, a defanzivci Bayerna nisu uspjeli izbiti loptu prije nego što je ona prešla gol liniju.

U 38. minuti susreta nakon jednog duela sa Leroyem Saneom povrijedio se reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić i uz pomoć medicinskog osoblja Hoffenheima napustio je teren. Dok je Bičakčić ležao povrijeđen na terenu Bayern je postigao pogodak. Fantastično je šutirao Joshua Kimmich, a Oliver Baumann nije imao nikakve šanse da zaustavi njegov udarac.

Hoffenheim je potvrdio pobjedu u drugom poluvremenu. Nakon asistencije Ihlasa Beboua Andrej Kramarić je u 77. minuti susreta povisio na 3:1, a reprezentativac Hrvatske s bijele tačke u 92. minuti postavio je konačnih Hoffenheim - Bayern 4:1.

Tabela: