Nezadovoljan radom
174

Čampara: Ako Vlada KS nastavi raditi ovako, naravno da ću glasati za njenu smjenu

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, gostovao je sinoć u emisiji Polis Televizije Sarajevo, poručivši da će glasati za smjenu Vlade Kantona Sarajevo ukoliko nastavi raditi kao do sada.

"Aktuelni saziv Vlade KS ima velikih problema. Ne možemo se praviti slijepi... Trebamo reći istinu da ova vlada nema dva ministra. U jeku pandemije nemamo ministra zdravlja. Imamo ministricu u ostavci za rad i socijalnu politiku. Zbog pritisaka, raznoraznih, imali smo situaciju da je moj prijatelj, premijer Mario Nenadić, završio u bolnici. Imamo stalne sukobe na relaciji SBB - DF i SBB - SDA", upozorio je Čampara.

Smatrao je, kako kaže, da će se aktuelni saziv Vlade KS baviti ozbiljnim stvarima, da će se uhvatiti ukoštac s problemima, da će rješavati pitanja infrastrukture, saobraćaja, zdravstva...

"Odjednom imamo situaciju da se bavimo uhljebljavanjima, da mijenjamo statute i prilagođavamo ih određenim pojedincima. Nije to politika. Ukoliko nastave raditi na ovaj način, ja ću glasati za njihovu smjenu", rekao je Čampara, dodavši da se mijenjaju statuti na način da se ubacuju društveni fakulteti da bi se neko nestručan mogao zaposliti u kantonalnim preduzećima, kao što je KJKP Park.