Zaštitari nisu uklonjeni
103

Radnici sarajevske agencije opet merdevinama ulaze u kancelarije, nije postupljeno po odluci suda

A. B.
Iako je Općinski sud u Sarajevu jučer donio rješenje kojim je naloženo da kompanija Brend d.o.o. ukloni zaštitare ispred zgrade Agencije Poslovnost na Skenderiji, to se ipak nije dogodilo, tako da je radnicima ove kompanije i dalje onemogućen ulaz u kancelarije.
Kako su za portal Klix.ba kazali iz Agencije Poslovnost, kompanija Brend d.o.o. nije prihvatila sudsku odluku, čime se njihova agonija nastavlja.

"Advokat kompanije Brend d.o.o. nas je posjetio i kazao kako kompanija neće postupiti po sudskom nalogu i da ga ne prihvataju. Dakle i dalje ne možemo ući u kancelarije uprkos rješenju. Osim što su tu betonske barijere, ni sudska policija jučer nije došla da naredi zaštitarima da se sklone s ulaza tako da ih očekujemo i nadamo se da će se to ubrzo riješiti. Imamo informacije da se ovaj proces može odužiti i na deset dana, ali ipak se nadamo da će sudska policija ranije reagovati jer ne znamo šta se sve može desiti u tom periodu", kazala nam je jedna od radnica.

Naime, u rješenju koje je donio Općinski sud na zahtjev Agencije Poslovnost izrečena je privremena mjera u kojoj je naglašeno da je dozvoljeno radnicima ove kompanije da neometano ulaze u zgradu i da zaštitari trebaju biti uklonjeni.

Iako tom odlukom nije naloženo da se uklone i betonske barijere koje su postavljene na ulazu i teže nekoliko tona, radnici su kazali da su bili spremni i preskakati ih kako bi ušli u kancelarije s obzirom na to da ova kompanija ima 800 klijenata koji, kako su naveli, ne smiju trpiti.

"Sada ponovo naše kolege ulaze uz pomoć merdevina u kancelarije i time rizikuju svoj život jer je blizu Miljacka i poprilično je visoko, ali moraju ući kako bi uzeli dokumente i radili. I ove betonske barijere su smetnja, ali bi ih barem neki od nas mogli preskočiti i ući u firmu, ali sada ne možemo ni to jer su zaštitari još tu", poručili su iz Agencije Poslovnost.

Podsjećamo, od prošle sedmice 80 radnika Agencije Poslovnost nisu mogli ući u svoje kancelarije. Betonske barikade težine nekoliko tona je postavila kompanija Brend d.o.o. koja je kupila zgradu prekoputa, a razlog je navodni imovinsko-pravni spor zbog 50 kvadrata.

Kontaktirali smo i kompaniju Brend d.o.o. o navedenoj temi, međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.