Podaci po entitetima
30

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata 270 novozaraženih

I. P.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U posljednja 24 sata Bosni i Hercegovini registrovano je 270 novozaraženih koronavirusom, saopćeno je iz entitetskih zdravstvenih ustanova.

U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.728 uzoraka, od kojih je 193 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim Bosansko-podrinjskom. Do sada je testiran ukupno 120.471 uzorak, a koronavirus je potvrđen kod 12.484 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 8.798 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 266 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.335 slučajeva pozitivnih na koronu.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 7 novih smrtnih ishoda. Preminulo je 6 muškaraca iz Bugojna, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Visokog i Žepča, kao i jedna žena iz Jajca.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 351, od čega je 231 osoba muškog i 120 osoba ženskog spola.

Ranije je saopćeno da je u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata je potvrđeno 77 novooboljelih koronavirusom od 470 testiranih. Preminule su četiri osobe, dvije osobe su iz Šipova, jedno iz Ribnika i jedno iz Doboja.

U ovom bh. entitetu umrle su četiri osobe, a oporavilo se 54.

Prema mjestu prebivališta 21 novooboljela osoba je iz Banja Luke, po šest iz Laktaša i Bosanske Gradiške, po pet iz Zvornika i Srpca, četiri iz BIjeljine, po tri iz Mrkonjić Grada, Čelinca, Kneževa i Foče, dvije iz Kotor Varoši i po jedna iz Doboja, Prnjavora, Šipova, Dervente, Bosanske Dubice, Rogatice, Bratunca, Bileće, Trebinja, Oštre Luke, Lopara, Nevesinja, Krupe na Uni, Vlasenice, Novog Grada i Rudog.

U Brčkom u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa.