Velika tragedija
67

Poznatom voditelju Larryju Kingu za samo tri sedmice preminulo dvoje djece

A. B.
Larry King (Foto: EPA-EFE)
Larry King (Foto: EPA-EFE)
Velika tuga vlada u porodici poznatog američkog voditelja Larryja Kinga (86) kojem je u razmaku od samo tri sedmice preminulo njegovo dvoje od petero djece.

Fox News piše da je Larryjev 65-godišnji sin Andy preminuo, a nekoliko dana iza njega i voditeljeva kćerka Chaia (51), izgubila je bitku s rakom pluća.

S obzirom na to da Larry nije javno govorio o ovom potresnom događaju, ne zna se uzrok Andyjeve smrti.

King je usvojio sina Andyja 1962. godine nakon što se vjenčao njegovom majkom Alene Akins. Chaia je rođena 1969. godine i bila je Larryjeva jedina kćerka.

Kada je Akins preminula 2017. godine, Larry je na Twitteru napisao kako je jako tužan zbog njene smrti.

"Ona je spokojno umrla, a pored nje je bilo naše dvoje djece - Andy i Chaia", napisao je tada Larry.

Porodica je kazala kako je Larry shrvan, a najviše ga je dotuklo što nije mogao otići na sahranu svojoj djeci.

Naime, Larryjevo zdravlje je dosta narušeno jer je i sam pretrpio moždani udar prošle godine i zbog koronavirusa je bilo mnogo rizično da putuje na Floridu gdje je bila sahrana sina Andyja.

King ima još tri sina - Larryja Kinga Jr. (s bivšom suprugom Annette Kaye) i Cannona i Chancea King (s bivšom suprugom Shawn King).

Jedan od izvora bliskih porodici kazao je da je Larry nastavio voditi emisiju "Larry King Now" na Ora TV i da je nedavno održao dvije emisije uživo o Hulu-u "Politika s Larry Kingom" te su naveli da je to njegov način da se nosi s gubitkom.