Odgovor iz Mostara
806

Velež ne pristaje na odgodu meča protiv Sarajeva: Ne želimo utjecati na regularnost takmičenja

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo je zatražio odgodu utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Fudbalskog kluba Velež, no mostarski klub nije pristao na to.

Bordo tim želi da se susret koji je na rasporedu u nedjelju na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odgodi, jer već u srijedu igraju susret 2. pretkola Lige prvaka u bjeloruskom Brestu protiv Dinama.

"Na početku, želimo da vam iskreno čestitamo na pobjedi i prolazu u 2. pretkolo Lige prvaka, lijepom predstavljanju naše države te da vam poželimo puno sreće u narednoj utakmici protiv Dinama iz Bresta.

Kada je u pitanju vaša molba za odgodu utakmice 5. kola m:tel Premijer lige BiH koja je na rasporedu u nedjelju, 23. 8. 2020. godine, od 19 sati, smatramo da vaša ekipa ima najkvalitetniji i najširi roster u Bosni i Hercegovini te da nema razloga za odgodu, s obzirom na to da je početak sezone, a imajući u vidu i veliku pauzu koja je nastala usljed pandemije Covid-19.

U slučaju odgađanja utakmice za neki naredni period, najveći problem bi napravili sami sebi jer bi igranje utakmica u ritmu subota-srijeda-subota, trenutni roster koji nema širinu kao Vaša ekipa, doveli u situaciju da usljed eventualnih povreda i akumuliranih kartona bude u velikim problemima.

Također, smatramo da bi odgodom utakmice utjecali na regularnost takmičenja, a svima nam je u cilju da ono bude na najvećem nivou.

Sa nadom da ćete razumjeti naš stav, unaprijed Vam se zahvaljujemo na

razumjevanju, te još jednom želimo puno sreće u evropskom takmičenju", stoji u pismu kojeg su uputili čelnici Veleža Fudbalskom klubu Sarajevo.

Ipak, posljednju riječ ima Takmičarska komisija nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koja bi trebala danas donijeti odluku.