Ekipe na terenu
0

Policija još uvijek traga za osobom koja je pucala na preminulog Zeničanina

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Sve raspoložive policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uključene su u potragu za jednom ili više osoba koje se dovode u vezu sa sinoćnjom pucnjavom u Zenici nakon čega je uslijed povreda preminuo Zeničanin J. H.

Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić u izjavi za Klix.ba je kazala da je u toku prikupljanje svih dokaza, ali i traganje za jednom ili više osoba koje se dovode u vezu sa sinoćnjim događajima te da su sve policijske snage na terenu i poduzimaju radnje koje se tiču istrage ovog slučaja.

Podsjetimo, u zeničkom naselju Jalija sinoć oko 20:30 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Prema riječima očevidaca čulo se nekoliko pucnjeva, a zatim vrisak te još nekoliko ispaljenih metaka.

Iako su policijske patrole veoma brzo došle na mjesto događaja, nisu zatekli osobu koja je koristila vatreno oružje, a uviđaj je trajao do kasnih večernjih sati.

Povrijeđeni J. H. je kolima Hitne pomoći sinoć neposredno nakon događaja prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, a uprkos svim naporima ljekara, uslijed zadobijenih povreda preminuo je nešto prije 23 sata.