Kolaps u gradu
1.5k

Oluja stvorila velike probleme u Tuzli: Automobili pod vodom, a vjetar lomio drveće

A. K.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Olujno nevrijeme praćeno izuzetno jakim udarima vjetra i grmljavinom večeras je na području Tuzle stvorilo velike probleme. Kako je potvrđeno za Klix.ba, građani su dosad prijavili i plavljenje stambenih objekata.
Sve tuzlanske saobraćajnice večeras su za veoma kratko vrijeme potopljene vodom, vjetar je lomio drveće, pojedina naselja su u potpunosti bila bez napajanja električnom energijom. U nekima je prekinuto i vodosnabdijevanje.

Prema trenutno dostupnim informacijama, šteta je nanesena i na brojnim automobilima koji su završili pod vodom ili su na njima nastala fizička oštećenja nakon lomljenja drveća.

Iz Operativnog centra Gradskog štaba civilne zaštite za Klix.ba su potvrdili da im prijave građana pristižu u kontinuitetu.

"Trenutno na području Tuzle imamo prijavljene poplave u podrumskim prostorijama, kućama, ali i saobraćajnicama. Na terenu se nalaze sve raspoložive ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice koje su raspoređene po cijelom gradu. Očekujemo i angažman Civilne zaštite", kazali su nam iz Operativnog centra Gradskog štaba civilne zaštite.

Na poplavljenim gradskim saobraćajnicama u potpunosti je nastao kolaps. Stvorile su se velike gužve u svim dijelovima Tuzle, a sporedne ulice u okolnim naseljima i dalje se nalaze pod vodom usljed začepljenja odvodnih cijevi.

Nakon jednosatnog olujnog nevremena vremenske prilike su se stabilizirale u ovom gradu.

Dragi čitatelji, ukoliko imate fotografije ili videa kojima je zabilježena oluja u Tuzli, možete ih poslati na našu Facebook stranicu ili proslijediti na naš email [email protected].